Superschmelz

Superschmelz

1 590 Ft

Óriási nem fásodó karalábé.

47 készleten

Cikkszám: BioV-KARALABE-RSko19.

A Superschmelz karalábé bio vetőmag gumója vajpuha, akár 8 kg-osra is megnőhet, és még akkor sem lesz fás.

Színe fehér vagy halványzöld.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Superschmelz karalábé bio vetőmag

A Superschmelz karalábé bio vetőmag vaj puha óriáskaralábé, gumója akár 8 kg-osra is megnőhet, és még akkor sem lesz fás. Színe fehér vagy halványzöld. Lassan nő, nem hajlamos a felmagzásra.

Hosszú tenyészidejű, szabadföldi. Egészen a fagyokig földben tartható és nem fásodik.

A Superschmelz karalábé dús lombot nevel, a gumó sárgászöld, igen nagy méretű (3-8 kg), lédús, finom húsú, felrepedésre és fásodásra nem hajlamos.

Friss fogyasztásra és tárolásra is alkalmas.

Márciustól vethető, ha őszre-télre szeretnénk karalábét, június elején vessük: így 1-1,5 kg-os, remekül tárolható fejeket kapunk.

A káposztafélék családjába tartozó növény termése valójában a szárgumója, amely a főszár megvastagodásával képződik.

Észak-európai eredetű növény. Őse az ún. „vadkáposzta”. A XVI. század végétől már széles körben termesztették és fogyasztották Nyugat-Európában és a Földközi-tenger vidékén.

A fajtáit kertünkben elő- és utóterményként termeszthetjük. Vetés vagy kiültetés előtt a talajt töltsük fel komposzttal, érett istállótrágyával.

A Superschmelz karalábé magról és palántáról egyaránt sikeresen nevelhetők.

Biokertekbe nagyon ajánljuk, mivel megvastagodott szárgumójában a rovarok igazából nem tudnak különösebb kárt tenni.

Ezeket a rövid tenyészidejű fajtákat palántázhatjuk kora ősszel is! Sőt, még később is vethetjük, ha jövőre szeretnénk hamar karalábéhoz jutni! Miután a karalábé kelés után nem túl érzékeny a viszonylag alacsony hőmérsékletre, tél alá is vethető.

A növényi rostban gazdag karalábé serkenti, karban tartja emésztésünket. Remek táplálék energia- és sószegény étkezés kiegészítéséhez. Fogyasztása légúti- valamint a bőrbetegségek esetén kifejezetten javasolt. Antibakteriális hatású.

A Superschmelz karalábé ásványi anyagai közül legjelentősebb a kálium. Említésre méltó még a karalábé magnézium-, jód-, kén-, szelén-, mész- és foszfortartalma is. Levelében igen sok vas és karotinoid található.

Vetés szabadföldbe: március eleje-június végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől október végéig

Tartalom: kb. 80-100 mag

Ezermagtömeg: 3,18 g

A Superschmelz karalábé biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Algilbio és Kelaterra liquid keverékével.

Beállt biokertekben nemigen szorul növényvédelemre bakteriális, gombás betegségek ellen. Amennyiben mégis előfordulna ilyen jellegű probléma, akkor Az Amazon és Lecitin keverékével történő permetezés nagyon hatékony. Nagy előnye, hogy a káposztafélék szinte minden gombás betegsége ellen (peronoszpóra, alternária, szklerotínia) is működik.

Az üvegházi molytetű, ismertebb nevén liszteske az első, amely ellepi a káposztaféléket, róluk szól a következő, hasznos videó:

VIDEO

A karalábé fő károsítói a földi/káposzta bolhák, a káposztalepke hernyói.

A különféle hernyó-kártevők ellen tökéletes biológiai megoldást nyújtanak mini petefürkészeink, vagy a Dipel nevezetű bakteriális permetszer.

A földibolhákra a Neem fa biológiai növényvédelmi kivonata a NeemAzal használható, de nagy rajzások idején sajnos nem elegendő. Ilyenkor rovarhálós, vagy fátyolfóliás takarás is szükséges lehet.

Ki lehet próbálni még a Dalmát rovarporvirágból készült házi permetleveket.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítás is nyomon követjük, ellátjuk márkaképviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.