Suvenir

Suvenir

7 290 Ft

Különleges, ellenálló datolyaszőlő. 

9 készleten

Cikkszám: KONTCSER-SZOLO-PUL-065.
Kategóriák: , .

A Suvenir konténeres csemegeszőlő oltvány ukrán fajta. Betegségekkel szembeni ellenállása elég magas. Bármilyen talajban jól érzi magát!

Tömeg 2,4 kg

Suvenir konténeres csemegeszőlő oltvány

A Suvenir konténeres csemegeszőlő oltvány ukrán fajta. A Hamburgi muskotály és a Moldova fajták keresztezéséből állították elő

Betegségekkel szembeni ellenállása elég magas. Nagy fokú rezisztenciával rendelkezik minden gombabetegséggel szemben. Növekedési ereje közepes, zöldmunka igénye átlagos. Igen bőtermő.

Bármilyen talajban és fekvésben jól érzi magát!

Közepesen fagytűrő fajta, védett helyre érdemes telepíteni!

A Suvenir konténeres csemegeszőlő érési ideje szeptember eleje, közepe.

Bogyója hamvas, sötétkék, hosszúkás, kúp alakú. Héja vékony, húsa roppanós, különleges fűszeres zamatú. Cukortartalma alacsony, csak 16%, de sava sem túl magas, ezért íze nem savanykás.

Különleges alakú bogyói miatt datolyaszőlőnek is hívják. Méretük nagy, megközelítik a 3 cm-t és 6-8 grammosak.

A fürt közepes, 250-300 g, kúpos-vállas , enyhén tömött.

A suvenir csemegeszőlő oltvány biológiai növényvédelme:

Lemosó permetezésnél narancsolajat használjunk . Boroil

A szőlőnél az első megjelenő kártevő a szőlő gubacsatka. Ellene védekezhetünk NeemAzallal, de sokkal jobb a februárban kihelyezett ragadozóatka, amely biológiai növényvédelem mellett (felszívódó rovarölők és kén nélkül) véglegesen megoldja a problémát.

Az ezután fertőző peronoszpóra ellen, amint a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 20 fokot permetezzünk élő készítményünkkel Amazon Ezt a kezelést leggyakrabban 2 hetente érdemes ismételni, de ellenálló fajtáknál az évi 1-2 kezelés már elegendő. Nyár végén, ősz elején ezt használjuk a botritis (szürkerothadás) ellen is.

Lisztharmat ellen egy olyan bio készítményt javasolunk, amely egyben a bogyórepedést is megakadályozza, ez a Prosilicon.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.