Szalmarózsa színkeverék

Szalmarózsa színkeverék

345 Ft

Szárazvirágnak is alkalmas, szárazságtűrő méhcsalogató.

22 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Szalmarózsa színkeverék vegyszermentes virág vetőmag

Virágzási idő: június-szeptember

A Szalmarózsa színkeverék vegyszermentes virág vetőmag másnéven szalmavirág (Xerochrysum bracteatum) közepesen magas egynyári növény, melynek virágai kedvelt száraz virágkötészeti alapanyag. Ha szeretnénk kiszárítani, száraz időben, még a teljes kinyílás előtt vágjuk le a virágot, és árnyékos, száraz helyen, lógatva szárítsuk.

A növény fehér, sárga, narancs, rózsaszín vagy bíbor színű virágai a felfelé álló szárak végén nyílnak nyáron, valamint ősz elején. Levélzetét lándzsa alakú levelek alkotják.

Ültetési helyéül lehetőség szerint napos, világos helyet válasszunk, bár félárnyékban is megél. Talajok közül a tápanyagban gazdag, laza szerkezetű, semleges vagy lúgos kémhatású talajokat kedveli leginkább.Jól bírja a szárazságot, elég csak tartósan száraz és meleg időszakokban öntözni. Kártevőkre nem érzékeny, betegségek közül előfordul, hogy megtámadja a peronoszpóra. Szaporítani magvetéssel lehet.

Vetés szabadföldbe: április

Tartalom: 1g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.