Szamócamenta

Szamócamenta

1 100 Ft

Fantasztikus szamóca íz különböző italoknak, gyümölcssalátáknak, pot-pourrinak. 

Elfogyott

Cikkszám: CS-SZAMOCA-GAB-056.

A szamócamenta bio fűszer és gyógynövény egy egészen különleges mentaféle. Illata édesebb, üdébb, mentolos íze pedig a szamócáéra emlékeztet.

Tömeg 0,5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

A SZAMÓCAMENTA BIO FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY

A szamócamenta bio fűszer és gyógynövény egy egészen különleges mentaféle. Illata édesebb, üdébb, mentolos íze pedig a szamócáéra emlékeztet.

Nyári koktélok, limonádék alkotóeleme. Szárítva levele tea alapanyag. Keserű gyógynövények ízét keverékekben elnyomja.

Szamóca illatú leveleit fűszerként, pot-pourriban, teákban használják. Kellemes ízt ad a gyümölcssalátáknak, gyümölcsleveseknek, édességeknek.

A menták agresszívan terjedő, tarackoló évelő növények. Ugyan fajta függő is, mennyire gyorsan szaporodik el, de általában elmondható, hogy kiirthatatlan. Ha nem akarjuk, hogy meghódítsa a kertet érdemes dézsába, cserépbe tartani.

Tápanyagdús talajon, nedves környezetben érzi magát legjobban. Föld feletti hajtásai télen visszafagyhatnak, tavasszal tőből újra hajt.

Fák alá ültetve, gondoskodik a talajtakarásáról, gyommentesen tartásáról, közben sekélyen futó gyökere miatt nem von el tápanyagot a fáktól. Erős illatának köszönhetően vonzza a beporzókat is.

Gyűjteni napos időben szokták a virágos hajtások felső 20 centijét levágva. Szárítását napon végzik.

Elsődleges felhasználása szájüreg és torok fertőtlenítők alkotóelemeként ismert.

Friss hajtásait limonádék, nyári frissítő italok ízesítésére használják.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.