Szappanfű

Szappanfű

1 250 Ft

Szappan a kertben, szép fehér virágokkal. 

Elfogyott

Cikkszám: CS-SZAPPANFU-GAB-71.

A szappanfű erdőszéleken, nedves réteken, utak mentén nő. Szegfűféle. Hosszú csövű virágai tavasztól őszig folyamatosan nyílnak.

Szappanfű bio gyógynövény palánta

A szappanfű erdőszéleken, nedves réteken, utak mentén nő. Szép fehér virágú szegfűféle. Hosszú csövű virágai tavasztól őszig folyamatosan nyílnak. Szépsége miatt kerti virágként is ismert.

Szaponin tartalmánál fogva tisztítószerként is használható. A gyökér főzete ruhák mosására használható. Kényes anyagok is moshatók vele, amik a szintetikus szappanokat nem viselik el.
A virágoskertben is megállja a helyét, hosszú virágzása miatt feltétlenül helyet érdemel. Terjedő tövével talajtakaróként is használható. Szűk helyre, más növények közé nem érdemes ültetni, mivel erőszakos terjedésével a gyengébb társait elnyomja.
Nedvességkedvelő, de tó közelébe nem érdemes ültetni, mert szaponin tartalma a halak számára mérgező.
Virágait lepkék porozzák, amiknek pöndörnyelve eléri a nektárt a hosszú csövű virágokban. Aki szereti a pillangókat feltétlenül ültessen szappanfüvet, nem fog csalódni.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.