Szarvasagancs útifű

Szarvasagancs útifű

1 450 Ft

Saláta ízű zöldforrás.

Elfogyott

Cikkszám: CS-UTIFU-GAB-016.
Kategóriák: , .

A bio Szarvasagancs útifű kis méretű tőlevél rózsával szaporodó kis igényű vad gyógynövény. Kétéves növény, az első telet zölden átvészeli.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

SZARVASAGANCS ÚTIFŰ BIO SALÁTA ÉS GYÓGYNÖVÉNY PALÁNTA

A bio Szarvasagancs útifű kis méretű tőlevél rózsával szaporodó kis igényű vad gyógynövény. Rokona a nálunk vadon is előforduló lándzsás- és nagylevelű útifűnek.

Kétéves növény, az első telet zölden átvészeli. Némi takarással a hideg időszakokban is szedhető. Magjait elszórja, így bátran számíthatunk rá, hogy hamar elterjed a kertben.

Igénytelen növény. Talajban nem válogat, mivel Európa tengerparti területeiről származik a magas só tartalmú talajokban is jól érzi magát. Nincs nagy vízigénye, de a rendszeres öntözést meghálálja, dúsabb tőlevélrózsák képzésével.

Salátaként fogyasztjuk, íze enyhén só, fanyar és állaga is a jégsalátáéhoz hasonlít, nem csípős, vagy kesernyés, a gyerekek szeretik. Érdekes szeldelt levelei feldobják a salátakeverékeket. Párolva halételek mellé ideális.

Nyákoldó, köhögéscsillapító hatású. Hieronymus Bock német orvos és botanikus 1546-ban megjelent füveskönyvében vese-és hólyagpanaszoknál ajánlja.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.