Százszorszép fehér

Százszorszép fehér

345 Ft

Hófehér virágok az ökológiai gyepben.

4 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Százszorszép vegyszermentes vetőmag

Virágzási idő: április-május

A fehér százszorszép vegyszermentes virág vetőmag a fészekvirágzatúak (Asteraceae) családjába tartozó százszorszép (Bellis perennis) virága becsapós. Egyszerű virágnak tűnik, sárga közepű, fehér szirmú. Pedig fészekvirágzatról van szó, középen a sárga csöves-, szélén a fehér nyelves virágokkal. Szőrözött, kanál alakú levelei tőlevélrózsában állnak.

Sokan gyomként tekintenek rá, pedig nagyon mutatósak a gyepben viruló virágok. Sok vadvirágos magkeverék alkotórésze. Évszázadok óta ismert gyógynövény. Friss leveleit dunsztkötésben használva sebet borogatnak vele, illetve kenőcsben zúzódás gyógyítására használják. A virágzatból készült tea légúti panaszok enyhít.

Levelei enyhén savanykásak, fogyaszthatók, salátához keverhetők. Az enyhén vanília illatú szárított levélőrleménnyel sütemények is ízesíthetők. virágaikkal pedig szinte bármilyen ételt díszíthető. Virágát, termését szárítva és megőrölve fűszerként lehet használni. Fűszerként a kenyérsütéshez liszthez keverhető.

Napos, félárnyékos helyen nevelhető. Magról vagy tőosztással szaporítható. A szárazságot rosszul tűri. Fagytűrő kétnyáriként gondozható. Magassága 10-15 cm, terjedelme 10cm. A telt virágú változatok kedvelt virágágyi növények. Virágok színe vörös, rózsaszín vagy fehér. A falusi kertekben is igen kedveltek, mivel helybevetéssel, szabadföldi palántaneveléssel is lehet őket szaporítani.

A fehér százszorszép tömött szőnyeget alkot. Nyár elején, 10-15 cm-es hajtásokon hozza apró margarétaszerű fehér virágait. A kert világos, de az erős fagyoktól védett helyére telepítheted. Életerős, gyorsan terjed. Tetőkertek, alpesi kertek, kőkertek kedvelt növénye. Terjedő hajtásrendszerével befutja a járólapok közötti részt. A taposást jól bírja.

Tartalom: 0,25g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.