Rezisztens szelídgesztenye (vargánya gombával oltott)

Rezisztens szelídgesztenye (vargánya gombával oltott)

52 000 Ft

Finom szelídgesztenye mellé akár vargánya gombát is szedhet kertjében ez alól a betegségeknek ellenálló gyönyörű, kompakt fáról.

5 készleten

Cikkszám: KONTENERES-FA-SZELIDGESZTENYE-PUL-100.
Kategóriák: , .

Rezisztens szelídgesztenye (vargánya gombával oltott) konténeres gyümölcsfa oltvány

A Rezisztens szelídgesztenye (vargánya gombával oltott), egy kéregráknak teljesen ellenálló fajta. Ez a betegség halálra ítéli az Európában honos szelídgesztenyét. Több megoldást is alkalmaztak a kutatók annak érdekében, hogy itt is tudjunk jó minőségű szelídgesztenyét termelni.

Ezek közül az egyik egy hibrid, melyet az európai és az ázsiai fajból hoztak létre. Ilyen ez a növény is. Sokkal ellenállóbb minden betegségre és nem nő túl nagyra, így minden kertben elfér. Nagyon bőtermő és már korán termőre fordul. A nálunk vásárolt konténeres Rezisztens szelídgesztenyék jövőre már termést is hoznak “megmutatják magukat”.

Kifejezetten szép, öntermékeny fákról van szó, ezért akár díszfaként is ültethetők.

Ennek a szelídgesztenyének azonban egyedülálló tulajdonsága, hogy vele gyökérkapcsolatban élő ízletes vargánya gombát oltottak rá.

Megfelelő talajviszonyoknál ez termőtestet növeszt, azaz optimális körülmények között valódi vargánya gombát is szedhetünk a saját kertünkben. Erre a speciális gyökér és talajkapcsolat miatt semmi más nem képes!

A Rezisztens szelídgesztenye (vargánya gombával oltott) enyhén savanyú, erdőtalajt igényel, ezért erősen meszes, száraz, homokos talajokra nem való, akkor sem, ha az ültetőgödörben talajcserét végzünk és savanyú tőzeget teszünk alá, mert azt idővel “kinövi” a fa. Vásárlás előtt javaslom a pH mérést, amelyhez tudunk adni műszert, de egyszerű, gyógyszertári lakmusz papírral is megállapítható a savanyú kémhatás. már 6 pH-nál is telepíthető.

Az íze nagyon finom és megfelelő helyen jól tárolható.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.