Hajnalka színkeverék

Hajnalka színkeverék

345 Ft

Virágos függöny, amely kit?n?en árnyékol, takar. Egész nyáron folyamatosan ontja virágait.

5 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Hajnalka színkeverék vegyszermentes virág vetőmag

Virágzási idő: július-szeptember

A Hajnalka színkeverék vegyszermentes virág vetőmag másnéven kerti vagy bíboros hajnalka (Ipomoea purpurea), kúszó növekedésű növény, mely könnyedén felfuttatható, ha támasztékot biztosítunk számára.

A biokertekben pont erre használjuk. Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett az UV sugárzás, amely még a melegkedvelő növényeknek sem tesz jót, gyakori a napégés és a levélzöldségek jó része nem is termeszthető már nyáron napsütötte részeken.

Kisebb lugasokat telepítve azok nyári befuttatására ideális.

Tölcsér alakú virágaival nyáron, valamint ősz elején díszít.

A hajnalka napos, világos, szélvédett helyen érzi magát legjobban. Átlagos igényű növény mely meghálálja a mérsékelt öntözést.Talajok közül a jó vízáteresztő képességű, kissé nyirkos talajokat szereti legjobban, de bizonyos mértékig tolerálja az ennél gyengébb minőségű talajokat is.

Szaporítani magról lehet a legegyszerűbben. Önvető képessége is jó, elszórja magjait és kihajt.

A hajnalkát előnevelhetjük cserépben, de vethetjük állandó helyére is. Magjait ültetés előtt érdemes egy éjszakára beáztatni a könnyebb csírázás érdekében.

Hajnalka színkeverék vetése cserépbe:
A hajnalka szabadban is könnyen nevelhető, azonban ha március végén, vagy áprilisban cserépbe vetjük magjait, akkor már május közepére kiültethető növényeket kapunk.Cserepenként ültessünk el 1-3darab magot, majd amikor már a magoncok nagyobbak, ültessük őket szét egyesével. Május közepén már kiültethetjük a fiatal növényeket támaszték mellé.Hajnalka vetése szabadba
Szabadban április végétől vethetjük magjait. A talajt javítsuk fel például műtrágyával. Az előkészített talajban készítsünk kis fészekszerű mélyedéseket, egymástól kb. 15cm-re, ezekbe kerüljenek a magok.

Tartsuk a földet mérsékelten nedvesen. A hajnalka később is meghálálja a mérsékelt öntözést.

A háromszínű hajnalka (Ipomoea tricolor) hazánkban egynyáriként tartott kúszónövény, mely Amerikában őshonos. Gyors növekedésű, egyszerűen nevelhető növény, mely szív alakú élénkzöld leveleivel, valamint tölcsér alakú virágaival díszít.

Kék, világoskék, lila vagy fehér árnyalatú virágai nyáron és ősszel díszítenek. A virágok rövid életűek, azonban a növény folyamatosan gondoskodik az utánpótlásról. Fontos megemlíteni, hogy a növény magja, valamint egyéb részei is mérgezők.

Vetés szabadföldbe: április-május

Tartalom: 1g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.