Százszorszép színkeverék

Százszorszép színkeverék

345 Ft

Rovarmágnes, komposztgyorsító és szárazvirág egyben. 

1 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Százszorszép színkeverék vegyszermentes virág vetőmag

Virágzási idő: július-szeptember

A Százszorszép színkeverék vegyszermentes virág vetőmag vad változatával minden tavasszal találkozhatunk a réteken legelőkön, hiszen a gyepszőnyeget az apró kis mosolygós virágok tarkítják. A gyepből előbukkanó virággal úton-útfélen találkozhatunk.

Gyerekkorunkban is az első virágcsokrot százszorszépből kötöttük, esetleg tarkítottuk gyermekláncfűvel. A százszorszép vagy vadszázszorszép egész Európában elterjedt növény, egyszerű kifinomult kis virág. A százszorszép angolszász eredetű szó, mely azt jelenti „a nappal szeme”. Utal arra, hogy a növény a szirmait hajnalban nyitja ki, amikor a nap felkel. A százszorszépnek nagyon sok más elnevezése ismert, a franciáknál húsvétka a neve, míg a németek libavirágnak nevezik, az angolok a nappal szembe elnevezést használják, mivel a virágok az este eljövetelekor becsukódnak.

Hazánkban a néhány elnevezés közül: csibevirág, gombostűvirág, tavaszhozó fű, vagy bojtocska elnevezés ismert. A százszorszépet tisztaság és az ártatlanság jelképének is tartják.

A százszorszép örökzöld levelekkel rendelkező évelő növény, mely a földön kúszva növekszik. A vad növény levelei alkalmasak emberi fogyasztásra, sok helyen használják saláták ízesítésére. Évszázadok óta ismert gyógynövény, leveleivel sebeket borogathatunk, virágzatából légúti panaszokra teát készíthetünk. Virága és termése szárítva és megőrölve fűszerként is alkalmazható.

A százszorszép színkeverék termesztése:

A százszorszép igényli a tápanyagban gazdag talajt, és napos vagy félárnyékos helyen fejlődik legszebben. Igyekezzünk a virágzási időszakban a növény talaját folyamatosan nedvesen tartani. Az elnyílt virágokat mindig távolítsuk el a növényről, ezzel meghosszabbíthatjuk a virágzását és a virágok is nagyobbak, szebbek lesznek.

A százszorszép jól társítható a tavaszi hagymásokkal, a nefelejcscsel, de az árvácskával is. Ez a társítás elvégezhető szabadföldi ültetés és balkonládába történő ültetés esetében is. A százszorszép cserépben ültetve is jól érvényesül, akár önmagában, akár más növénnyel társítva. Téli vitaminforrásként a konyha ablakban is egyszerűen tartható, étrend kiegészítésre mindig kéznél van.A százszorszép fagytűrő növény, jól tűri a taposást, de a szárazságot nem viseli el. Szaporítását magról is és tőosztással is végezhetjük. Igen kedveltek a teltvirágú változatai, főleg virágágyi növényként. Tömött virágszőnyeget kaphatunk, ha apró százszorszépet (Bellium minutum) magot ültetünk. A növény a margarétaszerű virágait nyár elején hozza tíz-tizenöt centiméteres hajtásokon. A gyorsan terjedő életerős növényt lehetőleg a kertben világos és fagyoktól védett helyre ültessük. Kőkertek, alpesi kertek, tetőkertek kedvelt növénye, mely terjedő hajtásrendszerével még a járólapok közötti részt is befutja. Taposható mivel jól bírja a taposást nem pusztul ki

Vetés szabadföldbe: április-május

Tartalom: 1g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.