Tapir

Tapir

1 590 Ft

Egzotikus méteres bab bő terméssel.

45 készleten

Cikkszám: BioV-BAB-RSbo29.

A Tapir spagetti bab bio vetőmag különleges fajta, ami hosszú, zsenge, karcsú, zöld hüvelyeket nevel.

 

Tömeg 0,003 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

A Tapir spagetti bab bio vetőmag

A Tapir spagetti bab bio vetőmag különleges fajta, ami hosszú (50-60 cm), zsenge, karcsú, zöld hüvelyeket nevel. Fogyasztható főzve, sütve, gőzölve, vagy ecetben tartósítva.

Ázsiai ételekhez ideális. A fiatal, hosszú, karcsú terméseket folyamatosan szedni kell, vagy megkeményednek. Melegigényes, hajtatásra és védett szabadföldi termesztésre is alkalmas.

Méteres babnak is hívják. Április közepétől augusztusig vethető, erőteljes növekedésű, trópusi karósbab. Szálkamentes 50-60 cm hosszú, vékony hüvelyei nagyon különlegesek!

Extravagáns megjelenés!Babhoz hasonló zöldségnövény, hosszú hüvelyei krémszínű, fekete köldökű szemeket tartalmaznak. Hosszan terem, magasra felfut és nagy zöldtömeget fejleszt, kitűnően takar, különlegesen néz ki.

Friss fogyasztásra, házi mélyhűtésre javasolt.

Hazánkban ritkán ültetik az ilyen típusú zöldbabokat. Ennek oka leggyakrabban az hogy nem sárga hanem zöld színű, ami pedig nem illeszkedik a hagyományos magyar ízlésvilághoz.Ez szerencsére változóban van, mert a külföldi főzős műsorokban már szinte csak a zöld színű zöldbabokat használják. Általában kevésbé hajlamosak szálkásodásra.

Vetés szabadföldbe: április második fele-július végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július-október végéig

Tartalom: kb. 25 db mag

Ezermagtömeg: 114,24 g

A tapir spagetti bab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A túlöntözés és a lombfelület öntözése hajlamosítja a babféléket a gombás betegségekre, ezért inkább a talajfelületen öntözzük!

Az első két károsító, amely megjelenhet, a lótücsök és a vetési bagolylepke lárvája, a mocskospajor. Mindkettő ellen tökéletes megoldást nyújt a NEMASTAR hasznos fonalféreg készítmény.

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól AMAZONnal permetezni. Levéltetvek ellen, ha nagyon muszáj, akkor  BOROIL narancsolajos készítménnyel védekezzünk, de beállt biokertben a ragadozó rovarok általában képesek megoldani a problémát.

Sajnálatos módon az Afrikai vándorpoloska egyre jobban kedveli a zöldbabokat, ezért előfordulhat, hogy védekezni kényszerülünk ellenük. Ezt a NeemAzal biológiai permetszerrel tehetjük meg.

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.