Téli porcsin

Téli porcsin

1 590 Ft

Apró, évelő salátanövény, amely októbertől áprilisig bármikor szedhető.

12 készleten

Cikkszám: BioV-TEPOSALATA-RSsa90.

A Téli porcsin bio vetőmag hidegtűrő salátanövény, zordabb területeken decembertől takarást igényelhet.

Árnyékot igényel, kiváló vitaminforrás.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Téli porcsin bio vetőmag

A Téli porcsin bio vetőmag hidegtűrő salátanövény, zordabb területeken decembertől takarást igényelhet. Ha télen szeretnénk vágni belőle, szabadfölbe augusztusban vessük, fűtetlen fóliába/üvegházba szeptembertől februárig.

Többször is vágható, kiváló vitaminforrás, főként a téli időszakban. 

A Téli porcsin kissé galambbegysalátára, vagy spenótra hasonlító ízű, de alacsony oxálsav tartalmú növény. C-vitamin és klorofill tartalma nagyon magas. 100g már C-vitaminból a napi bevitel 33 %-a, A-vitaminból a napi bevitel 22%-a, vas 10%-a. Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amely nagy szerepet játszik a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A Téli porcsin hatalmas kedvenc és rendkívül sokféleképpen termeszthetjük. Késő ősszel és kora tavasszal élő, cserepes változatban is hozzáférhető, de vetőmagja sokkal kiadósabb és hatalmas mennyiséget nevelhetünk belőle.
Apró húsos, lándzsásan köralakú levelei 2-3 cm átmérőjűre nőnek meg. Sok nedvességre van szüksége és imádja az árnyékot. Cserépben, magaságyásban, fóliában kitűnően terem és mivel elszórja a magját, ezért egy helyben hagyhatjuk évekig és tőosztással is szaporíthatjuk.
Nagyon finom, friss, de nem csípős, vagy keserű. Friss téli-tavaszi salátákba tökéletes.

Vetés ideje palántaneveléshez: szeptember első fele-február végéig

Vetés szabadföldbe: augusztus első fele-augusztus második fele

Betakarítás ideje szabadföldön: szeptember második felétől március végéig

Tartalom: kb. 0,8 g mag

Ezermagtömeg: 0,61 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Téli porcsin vetőmag csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.