Téli porcsin

Téli porcsin

600 Ft

Téli vitaminforrás magas C vitamin tartalommal

Elfogyott

Cikkszám: CS-PORCSIN-GAB-051.

A Téli porcsin bio salátanövény hidegtűrő, egyéves növény.Ideális téli vitaminforrás. Kiemelkedően magas C-vitamin tartalma van.

Téli porcsin termékről 1 értékelés

Molnár G Judit

Isteni vitamin bomba🥰

Értékelje!

Téli porcsin bio salátanövény palánta

A téli porcsin bio salátanövény hidegtűrő, egyéves növény.

Ideális téli vitaminforrás. A téli porcsin magja 12°C alatti hőmérsékleten csírázik. Augusztus szeptemberben vetve egész télen zöldell. Zordabb területeken decembertől takarást igényelhet. A téli porcsin árnyékot igényel. A nyár eleji felmelegedéskor elszórja magját, majd leszárad. Mivel sok magot szór, így következő ősszel számíthatunk rá, hogy többszörös mennyiségben fog újra kikelni.

Szedéskor csak markoljunk meg egy csokor levelet és szárastul vágjuk le. Pár hét alatt újra kihajt, így többször is szedhetünk belőle.

Kiemelkedően magas C-vitamin tartalma van. Az aranyláz idején a téli porcsin fogyasztása védte meg az aranyásókat a skorbuttól. Levelei és szára is zsenge, lédús és ropogós. Nagyszerűen feldobja a salátakeverékeket, szendvicseket, de smoothiekban is nagyon finom. Szolid íz világának és üde állagának köszönhetően gyerekek is szívesen fogyasztják.

Szerencsés a termesztése, mivel jelentős betegsége vagy kártevője nincs. Kisebb meztelen csigák rághatják meg esetleg a levelét.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.