Téli sarjadékhagyma

Téli sarjadékhagyma

390 Ft

Legkorábbi zöldhagyma

Elfogyott

Cikkszám: CS-SARJADEKHAGYMA-GAB-067.

A Téli sarjadékhagyma a legkorábban szedhető évelő hagyma. Zöldje nem túl csípős, nagyszerűen passzol salátákba.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Téli sarjadékhagyma bio palánta

A Téli sarjadékhagyma a legkorábban szedhető évelő hagyma.

A Téli sarjadékhagyma hagymája ujjnyi vastag, hengeres. Hosszúkás hagymái a hajtás tövének megvastagodásából és a vaskos, igen rövid gyökértörzsből fejlődnek. A levelek tőállóak és csövesek, megjelenése valahol a póré- és a metélőhagyma találkozásánál található A levelek külső felületén levő viaszbevonat erősen csökkenti a párologtatást.

Hagymák között a legnagyobb télállósággal rendelkezik. Nagyon erős fagyokban levelei visszafagyhatnak, de akkor is már februárban újra hajtani kezd.

Évelő növény, ezért mindenképp olyan helyet válasszunk, ahol minimum 5, de akár 10 évet is eltölthet egy helyben. Évről évre folyamatosan hozza az új sarjakat és sűrűsödik be a hagymatő. 5-6 évente érdemes megújítani a töveket. Ehhez ásóval emeljünk ki a töveket, majd a sarjakat leválasztva, tőosztással ültessük el újra.

Fagymentes téli napokon és kora tavasszal szedhetjük. Zöldje nem túl csípős, nagyszerűen passzol salátákba, körözöttekbe vagy akár szendvicsekbe is.

Az utóbbi években a fóliák folyamatos kihasználásában fontos szerepet tölt be. Egyre többen ültetnek sarjhagymát a tavaszi paprika-, paradicsom-, uborkahajtatás előtt. Korai zöldhagymaként értékesítve 2-3, olykor 4 héttel is megelőzi a hagyományos zöldhagymát. Hagymaolajában – a metélőhagymához hasonlóan – baktericid vegyületek vannak. A vöröshagyma könnyfacsaró hatását okozó tiopropionaldehidból kisebb mennyiséget tartalmaz, ez tisztításakor és nyers fogyasztásakor észrevehető.

Igen ellenálló, betegségek ritkán támadják meg. Növényvédelme leginkább a hagymalégy elleni védekezésből áll.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.