Tengerparti útifű

Tengerparti útifű

1 590 Ft

Rendkívül korai saláta- és gyógynövény.

13 készleten

Cikkszám: BioV-TEPOSALATA-RSsa123.

A Tengerparti útifű bio vetőmag saláta és gyógynövény egyben.

Íze és állaga is a jégsalátájához hasonlít, nem csípős, vagy kesernyés.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Tengerparti útifű bio vetőmag

Tengerparti útifű bio vetőmag, más néven szarvasagancs útifű. 20-30 cm magasra növő, tőlevélrózsát képező növény. Vad gyógynövény. Salátaként fogyasztjuk, íze és állaga is a jégsalátájához hasonlít, nem csípős, vagy kesernyés, a gyerekek szeretik. Levelei erősen szeldeltek, keskenyek. Egy évben többször is vágható, akár egész télen. Salátakeverékek finom és kedvelt összetevője. Az íze kifejezetten finom. Ha nagyon hidegben elfagyna, semmi gond: a gyökere télálló, tavasszal újra kihajt. A szarvasagancs útifű nyaralóknál is telepíthető, nem igényel sok gondozást. Árnyéktűrő, közepesen vízigényes. Nyákoldó, köhögéscsillapító hatású. Hieronymus Bock német orvos és botanikus 1546-ban megjelent füveskönyvében vese-és hólyagpanaszoknál ajánlja. Vetés szabadföldbe: április-augusztus végéig Betakarítás ideje szabadföldön: egész évben Tartalom: kb. 0,3 g mag Ezermagtömeg: 0,3 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba. Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre. A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük. Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket. Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem. Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat. Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.