Teréz

Teréz

7 290 Ft

Hazai nemesítésű, rezisztens, rózsaszínes-fehér csemegeszőlő. 

11 készleten

Cikkszám: KONTCSER-SZOLO-PUL-030.
Kategóriák: , .

A Teréz konténeres csemegeszőlő oltvány egy magyar fajta. Maga a növény erős növekedésű, nagyon ellenálló. Fehér csemege szőlő.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Teréz konténeres csemegeszőlő oltvány

A Teréz konténeres csemegeszőlő oltvány egy magyar fajta.

Maga a növény erős növekedésű, nagyon ellenálló. Kifejezetten biokertekbe való szőlő. Bogyója közepes 20-25 mm átmérőjű, cca. 5 grammos. Enyhén rózsaszínes beütéssel zöldessárga színű “fehér csemege szőlő“. Fürtje hosszú, laza, jó helyeken közel fél kilós.

Bogyója hamvas, roppanó, lédús. Héja elég vastag ahhoz, hogy ellenálljon a kártevőknek, kórokozóknak, de sajnos a nap megégetheti, ezért a fürtöket takaró leveleket hagyjuk meg.

Szeptember közepén érik a Néro után. Nagyon fagytűrő, akár -25 fokig.

Cukortartalma 16-18 %, savtartalma pedig 6-7 gramm/l, de borkészítésre ritkán használják, inkább csemegeszőlő.

Termékeny, bőtermő, ellenálló, rezisztens fajta. Zöldmunkája könnyű, nehezen elrontható. Ne hagyjunk túl sok fürtöt a tőkén, mert nem érik rendesen és nem lesz elég zamatos. Ritkítsuk a fürtöket, mert nagyon bőtermő. Teljes érésben ízletes, üdítően édes-savas, telt ízű.

Sokáig fennhagyható, mert nem bántja a szürkepenész, nem potyog és egészen a fagyokig tőkéről is ehető.

A teréz szőlő biológiai növényvédelme:

Lemosó permetezésnél narancsolajat, régi, beteges tőkéken narancsolajat és rezet keverve használjunk . (ezek a PrevB2, vagy a Wetcit, és a Cuproxat)

A szőlőnél az első megjelenő kártevő a szőlő gubacsatka. Ellene védekezhetünk NeemAzallal, de sokkal jobb a februárban kihelyezett ragadozóatka, amely biológiai növényvédelem mellett (felszívódó rovarölők és kén nélkül) véglegesen megoldja a problémát.

Az ezután fertőző peronoszpóra ellen, amint a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 20 fokot permetezzünk élő gombaölő gombával, Polyversummal. Ezt a kezelést leggyakrabban 2 hetente érdemes ismételni, de ellenálló fajtáknál az évi 1-2 kezelés már elegendő. Nyár végén. ősz elején ezt használjuk a botritis (szürkerothadás) ellen is.

Lisztharmat ellen egy olyan bio készítményt javasolunk, amely egyben a bogyórepedést is megakadályozza, ez a Prosilicon.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.