Thai levélkoriander

Thai levélkoriander

1 590 Ft

Pikáns ízű, egészséges koriander levelek ázsiai konyhába.

21 készleten

Cikkszám: BioV-FUSZER-RSkr38.

A Thai levélkoriander bio vetőmag egyéves fűszernövény.

Ázsiai változat, melynek leveleit fogyasztják. Íze sokkal finomabb, harmonikusabb.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Thai levélkoriander bio vetőmag

A Thai levélkoriander bio vetőmag egyéves fűszernövény.

A hagyományos koriander (Coriandrum sativum) az ernyősök (Apiaceae) családjába tartozó egyéves növény, amelyet magjáért, annak íz anyagaiért és alkaloiádiért termesztenek.

A Thai levélkoriander egy ázsiai változat, melynek leveleit fogyasztják. Íze sokkal finomabb, harmonikusabb.

Az ázsiai konyha ételeiben a levesek és saláták ízesítésére a leveleit, húsételek ízesítésére pedig termését használják. A mediterrán és az indiai konyha is szívesen fűszerez a korianderrel. A koriandermag a curry fűszerkeverék egyik alkotóeleme. Hazánkban leginkább a termését használjuk savanyított zöldségfélék felöntőlevének fűszerezésére. Íze erőteljes, karakteres, összetéveszthetetlen aromájú.

A levélkoriander lombját használhatjuk frissen is, de ha forró ételhez adjuk, akkor csak a főzés végén tegyük ezt, hogy aromáját megőrizze. A levélkoriander jóval nagyobb lombozatot hoz, mint a sima koriander, ha a magot és a zöldet is használnánk, válasszuk a sima koriandert.

A gasztronómián túl a koriandert a gyógyszeripar, élelmiszeripar és az illatszeripar is alkalmazza jellegzetes illatú olaja miatt. A hagyományos orvoslásban Európa egyes részein diabétesz ellen fogyasztják. Indiában gyulladásgátlóként, az Egyesült Államokban pedig koleszterinszint-csökkentő hatása miatt alkalmazzák. Az illóolaj erős antioxidáns hatást mutat, vizsgálják rákellenes használatának lehetőségét.

A Levélkoriander szakaszosan tavasztól őszig vethető napos vagy félárnyékos helyen, laza, jó tápanyag ellátottságú talajba. A magokat csak sekélyen takarjuk talajjal és alaposan öntözzük meg. A csírázási idő 1-3 hét, ez alatt ne hagyjuk kiszáradni a vetést. A későbbiekben is fontos a megfelelő vízellátottság, enélkül a koriander idő előtt virágozni kezd, elöregszik. A nagy meleg sem kedvez a koriandernek. A lombot egészen a fagyokig vághatjuk, ha szakaszosan vetünk, egész nyáron és ősszel lesz friss korianderzöldünk. Termeszthetjük nagyobb cserépben, növénytartóban is.

Forrás:

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S030881461930250X

https://pdfs.nutramedix.ec/Coriandrum%20sativum%20-%20Broad%20Spectrum%20(benifits).pdf

Bernáth J. szerk. (2000): Gyógy-és aromanövények. Mezőgazda Kiadó

https://www.rhs.org.uk/herbs/coriander/grow-your-own

Tartalom: kb. 5 mag

Ezermagtömeg: 9,88 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.