Thiessen

Thiessen

9 990 Ft

Kanadai szupergyümölcs, amely az áfonya alternatívája.

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-MEZALMACSKA-JAR-039.

A Thiessen mézalmácska konténeres cserje kanadai fajta.

Gyümölcse hasonló az áfonyához. Az íze nagyon finom, édes, egyedi zamatú.

Tömeg 1,7 kg
csomagolás

Bio besorolás

Faj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Thiessen mézalmácska konténeres cserje

A Thiessen mézalmácska konténeres cserje egy rendkívül izgalmas gyümölcs. Hazánk talajainak többsége teljesen alkalmatlan az egyik legkedveltebb gyümölcs, a fekete áfonya számára. A különleges kanadai gyümölcsfaj azonban nem ilyen válogatós. Termése pedig könnyen felveszi a versenyt az áfonyával ízben, egészségességben és termőképességben egyaránt.

Mindenkinek ajánljuk!

Nagy lehetőség van a magyar biogazdaságok számára a mézalmácska termesztésében. A többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan sorokban, sövényként is ültethető. Legnagyobb termőterülete Kanadában található. Az íze nagyon finom, édes, egyedi zamatú. Felhasználása széleskörű, tulajdonképpen minden készíthető belőle, ami az áfonyából.

A Thiessen mézalmácska konténeres cserje a korai érésűek közé tartozik. Júniusban érik. Bokrai igen erőteljesek, akár a 3 méteres magasságot is elérhetik, de nem nőnek túl gyorsan. Hosszú élettartamuk van, akár 70 év. Teljesen fagyálló, nem igényes a talajra, kifejletten még a száraz nyarakat is bírja, de termeléshez öntözni kell.

A növény szélessége 1.5-2 méter. Csodálatos hófehér, illatos virágai vonzzák a beporzókat, igazi rovarmágnes növény. Mindezek miatt ökológiai sövényeinkben is helyet kapnak, ha nincs beszóródás.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.