Torma

Torma

1 400 Ft

Növénytársításban magas kéntartalma miatt segítség a gombás betegségek leküzdésében. 

Elfogyott

Cikkszám: CS-TORMA-GAB-127.

A torma évelő növény, melyet erősen csípős étvágygerjesztő gyökeréért termesztünk. Baktériumölő, lázcsillapító és vizelethajtó hatása van.

Tömeg 0,3 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Torma bio gyógynövény palánta

A torma évelő növény, melyet erősen csípős étvágygerjesztő gyökeréért termesztünk.

A torma a hidegtűrő növények közé tartozik, ezért már viszonylag korán kiültethetjük a palántákat. Amennyiben szép egyenes termést szeretnénk, érdemes 20-30 cm-es bakhátba ültetni. Ültetés előtt érdemes a gyökérről az oldalhajtásokat és esetleges rügyeket ledörzsölni, majd 4-6 hét múlva a takaró föld felső 10-15cm-ét kibontva ezt újra megismételni. Az előző művelettel egy időben hajtásválogatást is végezzünk, ami a gyengébb levelek eltávolításából áll, a középső legerősebb hajtást meghagyva. A betakarításra október-novemberben kerül sor, de az sem gond, ha bent maradnak tavaszig a földben.

Ha csak egy-két tővel szeretnénk ültetni, akkor keressünk a kertben egy félre eső helyet, ahol nem lesz útban, hiszen a tormát, ahova egyszer elültettük onnan kiirtani szinte nem lehet. A földben bármekkora bent maradt gyökérdarabból újra ki fog hajtani. Ha ezt a módszert választjuk, ne számítsunk, olyan szabályos, szép egyenes termésekre.

Fontos tudni, hogy amiért a biokertekben helye van, az nem a táplálkozási jelentősége, hanem inkább a növénytársításban elfoglalt helye. Magas kéntartalmának köszönhetően, a gyümölcsfák tövébe ültetve hatékonyan alkalmazható gombás betegségek megelőzésére. Ebben az esetben, azonban ne termeljük ki a gyökereket, mert könnyen megsérthetjük a sekélyebben gyökerező fák gyökereit.

Erős csípős íze nagyszerűen passzol sült vagy főtt húsok mellé és a húsvéti lakomának is kihagyhatatlan része.

A gyógynövények között is megállja a helyét, baktériumölő, lázcsillapító és vizelethajtó hatásának köszönhetően.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK:

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt FB oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhozszállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.