Török hóvirág

Török hóvirág

1 490 Ft

Nagy fejű hóvirág, a tavasz hirnöke, a beporzók első tápláléka

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-TOROK-HOVIRAG-RD515.

Török hóvirág vegyszermentes vetőmag

Hazánkban az őshonos kikeleti hóvirág 2005 óta védett növénynek számít, oltalom alatt áll, az egész Európai Unió területén.
Egyik talán legismertebb növénynemzetsége az amarilliszfélék családjának az évelő hóvirág (Galantus). A Pireneusoktól, Közép-és Dél Európán át, megtalálhatók egészen Közel- Keletig. A legkülönlegesebb fajjal Görögországban találkozhatunk, mely nem tavasszal, hanem ősz elején , októberben hozza virágait. Hazánkban négy faj ismert: az őshonos kikeleti hóvirág, a kerti pompás hóvirág, redőslevelű hóvirág, és a levantei hóvirág.

A termék a török hóvirágot tartalmazza, amely nem védett és nem porozza át a hazai védett fajokat

A hóvirágok kora tavasszal, lombos erők aljában jelennek meg először, amikor a hó elkezd olvadni. A növény először a föld felszíne alatt telelő hagymájából fejlődik, táplálkozik. A növény a virág mellett két levelet visel, melyeken több egy irányba futó erezet látható. A magvait a növény zárt termőben alakítja ki, ugyan úgy mint a többi zárvatermő növényre jellemző. Egyforma takarólevelei a virágoknak nem különülnek el csésze- és sziromlevelekre.