Törpe csillagfürt

Törpe csillagfürt

1 590 Ft

Alacsony, illatos, tarka méhlegelő fehérje növény.

13 készleten

Cikkszám: BioV-HASZNOSVIRAG-B175.

A Törpe csillagfürt bio vetőmag növénye egynyári fehérjenövény.

Alacsony növekedésű, nagyon illatos, rovarokat vonzó, gyökere nitrogéngyűjtő.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Törpe csillagfürt bio vetőmag

A Törpe csillagfürt bio vetőmag növénye egynyári fehérjenövény. Alacsony növekedésű, nagyon illatos, rovarokat vonzó virágokkal. Fehér, rózsaszín, mályva-és ibolyaszínű virágai kitűnő táplálékot biztosítanak a hasznos rovarok számára. Száraz talajon nagyon kicsi marad.

A talajjal szemben meglehetősen igénytelen növény. Szinte minden mészszegény talajon megterem.

Magja jó biológiai értékkel rendelkező fehérjéket tartalmaz 34-42%-ban. A gyökerén élő baktériumok tevékenységének köszönhetően, a nitrogéngyűjtő-képessége alapján első helyen áll a hüvelyesnövények között.

A Törpe csillagfürt föld feletti részei – a zöldnövény és a mag – sokoldalúan felhasználhatók. Elsősorban nagy biológiai értékű, fehérjedús takarmányként.

Mélyre hatoló gyökérzetével a talaj mélyebb rétegeiben lévő tápanyagokat is a felszínre hozza. Nagy mennyiségű gyökér- és tarlómaradványaival a talajok tápanyag- és szervesanyag-tartalmát gazdagítja. A vetésforgóba jól beilleszthető, megfelel előveteménynek, és másodnövényként is termeszthető.

Vetés szabadföldbe: március-április

Betakarítás ideje szabadföldön: augusztus

Tartalom: kb. 2,5 g mag

Ezermagtömeg: 2,26 g

Virágzási idő: Június-szeptember

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.