Trifender 100g

Trifender 100g

9 900 Ft

Talajban ható gombaölő gomba, a legdurvább fertőzések ellen. Hűtött készítmény, csomagpontra nem szállítható.

24 készleten

Cikkszám: KG-TRIFENDER100g-KWZ-051.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Triefender bio gombaölő 100g

A Triefender Pro bio gombaölő 100g működéséhez legalább 10 fokos talajhőmérséklet szükséges. Termesztőberendezésekben február végétől, szabadföldön március végétől használható, egészen októberig. Gombákra ható talajlakó gomba.

Hivatalos leírás: A Triefender Pro bio gombaölő 100 g termésnövelő mikrobiológiai készítmény. 110 M spóra/g, új, hatékonyabb T34 Trichoderma törzs! A talajból fertőző kórokozó gombák (pl. Sclerotinia, Pythium, Fusarium, Phytophthora) közvetlen parazitálásával elősegíti a gyökérzet egészséges fejlődését, így növelve a termést. A Trifender Pro az emberre és a környezetre ártalmatlan biológiai készítmény. Biokontrol Hungária Nonprofit Kft. által biotermesztésben is engedélyezett termék. A szer felhasználható különböző szántóföldi és kertészeti kultúrákban, a növények életképességének, növekedési erélyének fokozására. A készítményből felhasználáskor vizes szuszpenziót kell készíteni. 24–36 órás kézmeleg vízben történő áztatás gyorsítja és javítja a termékek hatását. A kijuttatásnál figyelembe kell venni, hogy a maximális koncentráció 1%-os legyen (100 l vízben maximum 1 kg Triefender Pro-t lehet szuszpenzióba vinni). Ennél több vízzel az adott terület egységre vonatkoztatott mennyiséget ki lehet juttatni, de kevesebbel nem! Zöldségfélékben: a készítményt a talaj felszínére kell permetezni, vagy az elvetett magokat, ill. az elültetett palánták, csemeték gyökerét kell a készítmény vizes szuszpenziójával (0,0125–0,025%-os oldatban) beöntözni. Kis mennyiségű vízzel történő kijuttatás esetén sekély talajba dolgozás javasolt. Beöntözés esetén a hektáronkénti kívánatos dózist kell a kezeléshez szükséges vízmennyiséggel kijuttatni. Kertészeti kultúráknál a kezelés 3–4 hetente 1–2 alkalommal megismételhető, de 6–12 hét után mindenképpen javasolt. A készítmény hatását optimálisan 16–25°C talajhőmérséklet és 60–70% víztelítettség mellett fejti ki. Kertészeti kultúrákban az első, teljes felületre történt kezelés után a második állománykezelést csepegtető berendezéssel vagy mikro szórófejes öntözéssel is meg lehet oldani (a növényre permetezni, majd locsolással a talajba mosatni is lehet a készítményt). A Triefender Pro képes nagy mennyiségű celluláz enzimet termelni, ami teljesen el tudja bontani a szármaradványokat. A készítményt mélyhűtve vagy hűtve tároljuk!

székely gyöngyvér ajánlásával:

Ezek az élő készítményeink rövid szavatossági idővel rendelkeznek és április közepétől CSAK HŰTVE szállítjuk ki őket. Folyamatosan hűtjük és átvétel után is javasoljuk a további hűtést!  Erős kórokozó gombafertőzés esetén javasolt a Triefender Pro. Gyümölcsösökben monília, blumeriella, varasodás, szamócásban, szőlőben botritis, veteményesben fitoftóra, peronoszpóra, palántanevelésnél pedig palántadőlés ellen alkalmazható leghatékonyabban. Talajkezelésnél  20 g-ot kb. 5 liter vízzel célszerű hígítani. Elegendő locsolókannával , öntözőfejjel kilocsolni, de permetezhető, illetve tápoldatozón is kijuttatható. Nem a higítás, hanem a felületre kijuttatott csíraszám a mérvadó. A Triefender Pro a következő tavaszig minden egyéb talajlakó gombát elpusztít, így vele együtt sem a gyökérfejlesztő mykorhizza gombák, sem a rovarpatogén gombák (Artis, Bora) nem használhatók.  

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem. Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat. Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.