Trifender 20g

Trifender 20g

2 990 Ft

Talajban ható gombaölő gomba, a legdurvább fertőzések ellen.

Hűtött készítmény, csomagpontra nem szállítható.

Elfogyott

Cikkszám: KG-TRIFENDER20g-KWZ-052.

A Triefender Pro bio gombaölő (20 g)a talajból fertőző kórokozó gombák közvetlen parazitálásával elősegíti a gyökérzet egészséges fejlődését.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Triefender bio gombaölő 20 g

A Triefender bio gombaölő 20g működéséhez legalább 10 fokos talajhőmérséklet szükséges.
Termesztőberendezésekben február végétől, szabadföldön március végétől használható, egészen októberig.
Gombákra ható talajlakó gomba.

Hivatalos leírás:

A Triefender bio gombaölő 100 g termésnövelő mikrobiológiai készítmény.
110 M spóra/g,  T1 Trichoderma törzs!

A talajból fertőző kórokozó gombák (pl. Sclerotinia, Pythium, Fusarium, Phytophthora) közvetlen parazitálásával elősegíti a gyökérzet egészséges fejlődését, így növelve a termést.

A Trifender az emberre és a környezetre ártalmatlan biológiai készítmény.

Biokontrol Hungária Nonprofit Kft. által biotermesztésben is engedélyezett termék.
A szer felhasználható különböző szántóföldi és kertészeti kultúrákban, a növények életképességének, növekedési erélyének fokozására.

A készítményből felhasználáskor vizes szuszpenziót kell készíteni. 24–36 órás kézmeleg vízben történő áztatás gyorsítja és javítja a termékek hatását. A kijuttatásnál figyelembe kell venni, hogy a maximális koncentráció 1%-os legyen (100 l vízben maximum 1 kg Triefender-t lehet szuszpenzióba vinni). Ennél több vízzel az adott terület egységre vonatkoztatott mennyiséget ki lehet juttatni, de kevesebbel nem!

Zöldségfélékben: a készítményt a talaj felszínére kell permetezni, vagy az elvetett magokat, ill. az elültetett palánták, csemeték gyökerét kell a készítmény vizes szuszpenziójával (0,0125–0,025%-os oldatban) beöntözni. Kis mennyiségű vízzel történő kijuttatás esetén sekély talajba dolgozás javasolt. Beöntözés esetén a hektáronkénti kívánatos dózist kell a kezeléshez szükséges vízmennyiséggel kijuttatni.

Kertészeti kultúráknál a kezelés 3–4 hetente 1–2 alkalommal megismételhető, de 6–12 hét után mindenképpen javasolt. A készítmény hatását optimálisan 16–25°C talajhőmérséklet és 60–70% víztelítettség mellett fejti ki. Kertészeti kultúrákban az első, teljes felületre történt kezelés után a második állománykezelést csepegtető berendezéssel vagy mikro szórófejes öntözéssel is meg lehet oldani (a növényre permetezni, majd locsolással a talajba mosatni is lehet a készítményt).

A Triefender képes nagy mennyiségű celluláz enzimet termelni, ami teljesen el tudja bontani a szármaradványokat.

A készítményt mélyhűtve vagy hűtve tároljuk!

székely gyöngyvér ajánlásával:

Ezek az élő készítményeink rövid szavatossági idővel rendelkeznek és április közepétől CSAK HŰTVE szállítjuk ki őket. Folyamatosan hűtjük és átvétel után is javasoljuk a további hűtést! 

Erős kórokozó gombafertőzés esetén javasolt a használata. Gyümölcsösökben monília, blumeriella, varasodás, szamócásban, szőlőben botritis, veteményesben fitoftóra, peronoszpóra, palántanevelésnél pedig palántadőlés ellen alkalmazható leghatékonyabban. Talajkezelésnél  20 g-ot kb. 5 liter vízzel célszerű hígítani. Elegendő locsolókannával , öntözőfejjel kilocsolni, de permetezhető, illetve tápoldatozón is kijuttatható. Nem a higítás, hanem a felületre kijuttatott csíraszám a mérvadó.
A Triefender bio rovarölő gomba a következő tavaszig minden egyéb talajlakó gombát elpusztít, így vele együtt sem a gyökérfejlesztő mykorhizza gombák, sem a rovarpatogén gombák (Artis, Bora) nem használhatók.

 

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.