Tulsi bazsalikom

Tulsi bazsalikom

1 590 Ft

Híres, ayurvédikus gyógynövény

20 készleten

Cikkszám: BioV-FUSZER-RSKR60.

Tulsi bazsalikom bio vetőmag

Ez az egynyári Indiából származó ájurvédikus gyógynövény intenzív, gyümölcsös-édes illatot áraszt, és ideális teákhoz és thai currykhoz.

A Basil Tulsi a meleg, szélcsendes, humuszban gazdag helyeket kedveli.

Márciustól palántának nevelhető meleg helyen, májustól szabadföldön helybe vethető.

Fényre csírázik, ne temessük be!

Ez a bazsalikom nem összekeverendő az édes, étkezési bazsalikommal.

A tulsi használata széles körben elterjedt gyógyászati tulajdonságai miatt.

Nehéz megállapításani, sőt szinte lehetetlen megmondani, hogy spirituális jelentőségét vagy gyógynövényként való érvényességét fedezték-e fel hamarabb – mindkét megközelítés eredménye az, hogy már évezredek óta mély tisztelet övezi ezt a növényt.

Tudományos kísérletek igazolták, hogy a tulsi csökkenti a stresszt, enyhíti a gyulladást, csökkenti a sugárzást, megelőzi a gyomorfekélyt, csökkenti a lázat és megfázásos betegséget, javítja az emésztést. Különösen hatásosan segíti a szívet, a májat és a tüdőt.
A superfood-ok, azaz szuperélelmiszerek mellett léteznek szuper gyógynövények is, amelyek jótékony hatásai olyan sokrétűek, hogy az emberi szervezet egészére kihathatnak.

A tulsit földünk egyik legszentebb növényének az ősi védikus puránákban (szent indiai szöveg).Tulajdonságai segítik a „holisztikus én” táplálását.

A jógához hasonlóan ez a növény is világosságot, tudatosságot és nyugalmat hoz. Folyékony jógának is nevezik a belőle készült teát

Ezer szem tömege: 0,63 g
A tasak tartalma: 0,2g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.