Uborkalevél

Uborkalevél

1 590 Ft

Harsogó mályvalevelek salátákba.

19 készleten

Cikkszám: BioV-TEPOSALATA-RScv94.

Az Uborkalevél (fűszermályva) bio vetőmag különleges, kellemes ízű levélzöldség Kelet-Ázsiából.

Éves vagy kétéves növény, amely 1,7 méteres.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Uborkalevél (fűszermályva) bio vetőmag

Az Uborkalevél (fűszermályva) bio vetőmag különleges, kellemes ízű levélzöldség Kelet-Ázsiából.

A fodros leveleket fogyaszthatjuk párolva vagy elkészíthetjük spenót módjára, de salátaként is használhatjuk. Szedhetjük a levelét, vagy akár az egész növényt is betakaríthatjuk, de ha csak visszavágjuk, egész évben szedhető. A virágok bimbója is ehető.

Az Uborkalevél (fűszermályva) Malvaceae nemzetség faja, amely Kelet-Ázsiában él. A M. verticillata éves vagy kétéves növény, amely 1,7 méter magasra nő, és különböző talajtípusú erdős területeken él. A mérsékelt éghajlaton július és szeptember között virágzik, augusztus és október között hozza magvait.

Az Uborkalevél (fűszermályva) levele fontos zöldség volt a pre-Han Kínában és széles körben elterjedt. Wang Zhen azt írta, hogy a mályva a legkülönbözőbb zöldségek között termelhető, mert kitűnő elővetemény és védőnövény. Kínában a mai napig nagy mennyiségben fogyasztják.

Vetés szabadföldbe: április első fele-május végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: május második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 500 db mag

Ezermagtömeg: 3,44 g

Az Uborkalevél (fűszermályva) biológiai növényvédelme

Az Uborkalevél (fűszermályva) magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

Egy beállt biokertben általában nem kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen salátaféléknél.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Amikor azonban megjelennek és kezdenek elszaporodni a spanyol csigák (narancs-barna színű meztelencsigák), akkor már csak az indiai futókacsa, vagy Nemaslug készítmény hozhat megoldást.

Egyéb talajlakó rovarok is okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS-Pro rovarölő gombakészítményt használni.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát az Uborkalevél (fűszermályva) termésében , de ellenük legfeljebb a WETCIT narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén, ami lisztharmat ellen is hatékony.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.