Újzélandi spenót

Újzélandi spenót

395 Ft

Meleg égövi spenót hatalmas zöldtömeggel, kártevők és kórokozók nélkül.

9 készleten

Cikkszám: VegyszmV-SPENOT-RD201.
Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Újzélandi spenót vegyszermentes zöldség vetőmag

Az Újzélandi spenót vegyszermentes zöldség vetőmag április közepétől nyár végéig vethető, rendkívül hálás, egészséges növény.

Lassan indul a növekedése, de csak az elején igényes.

Hosszú szárú, kitűnően elnyomja a gyomot nagy felületen.

Rombusz alakú, vastag, húsos levelei az első fagyokig hetente szedhetők. Jó szárazságtűrő.

Elfekvő szárú, 80-120 cm hosszú, bokros, meleg igényes levélzöldség.

Akkor kezdhető a szedése, amikor a hajtások már elérték a 40 cm hosszúságot. Ekkor a lomblevelek egy részét, s a hajtásvégeket körömmel visszacsípjük.

Meleg igényessége fokozott vízigényességgel párosul. A szárazságot szukkulens felépítése miatt elég sokáig elviseli, sőt magot is érlel, de zöld tömege csökken és a levelek zöld színe zöldes-barnára változik. Hasonló színváltozás és növekedéslassulás tapasztalható hosszan tartó hűvös idő hatására is.

A spenót sötét-, haragoszöld színű leveleket, gyors növekedést csak frissen trágyázott (30-50 kg/10 m2) vagy nagy nitrogéntartalmú talajokon kapunk. Amennyiben magas nitrogénigényét kielégítjük, szinte mindenféle talajon megél.

A helyrevetés ideje április, ha előtte palántát nevelünk, akkor cserépbe, üvegházban március első felében már elvethetjük. Legbiztosabb termesztési módja az őszi magvetés. Tápanyagban, különösen nitrogénben gazdag talajba október közepétől vethetjük.

Speciális kórokozója vagy kártevője nincs, így növényvédelmi munkát nem igényel.

A hajtások 30-40 cm hosszúságának elérése után folyamatosan szedhetők. Nemcsak a leveleket, hanem a fiatal hajtásokat is fel lehet használni. A kiszedett hajtások helyén az oldalrügyektől mindig újabb és újabb hajtások fejlődnek.

Vetés szabadföldbe: október, vagy április vége- május vége

Betakarítás ideje szabadföldön: júliustól fagyokig

Tartalom: 3g

Vegyszermentes zöldség vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.