Un metro 30g

Un metro 30g

590 Ft

Különleges, spagetti szerű zsenge bab fajta. 

Elfogyott

Cikkszám: VegyszmV-BAB-RD095.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Un metro karósbab vegyszermentes vetőmag 30g

Az Un metro karósbab vegyszermentes vetőmag különleges fajta, ami hosszú (40-60 cm), gyenge, karcsú, zöld hüvelyeket nevel. Fogyasztható főzve, sütve, gőzölve, vagy ecetben tartósítva. Ázsiai ételekhez ideális. A fiatal, hosszú, karcsú terméseket folyamatosan szedni kell, vagy megkeményednek. Melegigényes, hajtatásra és védett szabadföldi termesztésre is alkalmas.

Méteres babnak is hívják. Április közepétől augusztusig vethető, erőteljes növekedésű, trópusi karósbab. Szálkamentes 50-60 cm hosszú, spárga vékony hüvelyei nagyon különlegesek!
Extravagáns megjelenés!
Babhoz hasonló zöldségnövény, hosszú hüvelyei krémszínű, fekete köldökű szemeket tartalmaznak. Hosszan terem, magasra felfut és nagy zöldtömeget fejleszt, kitűnően takar, különlegesen néz ki.
Friss fogyasztásra, házi mélyhűtésre javasolt.

Vetés szabadföldbe: április második fele-július végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július-október végéig

Tartalom: 30g

Az Un metro karósbab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani Algil-Bio oltóanyagunkkal.

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól Polyversummal permetezni.

Ennek használatához iránymutatást ad, az alábbi video:

A polyversum használata

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Vegyszermentes zöldség vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

A Metro spagettibab vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.