Vad, évelő rukkola

Vad, évelő rukkola

2 250 Ft

Aromás, kellemesen csípős, zsenge levelű salátanövény.

Elfogyott

Cikkszám: CS-RUKKOLA-GAB-022.

A vad, évelő rukkola fűszernövény kellemesen csípős ízű, finom levelű növény. Évelő, bokrosodó, nem túl igényes könnyen termeszthető növény.

Tömeg 0,5 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Vad, évelő rukkola bio saláta és fűszernövény palánta

A vad, évelő rukkola bio fűszernövény kellemesen csípős ízű, finom levelű növény.

Évelő, bokrosodó, nem túl igényes könnyen termeszthető növény. Az ültetési hely kiválasztásával és az öntözés mennyiségével befolyásolható a levelek csípőssége. Napos helyen, száraz körülmények között kevésbé zsenge, azonban aromásabbak, csípősebbek a levelei. Félárnyékban, bővebb öntözés mellett zsengébb, kevésbé csípősek lesznek.

Hidegtűrő növény, téli termesztésre is ideális. Fagyos napokon érdemes takarni.

Ollóval vagy késsel marokba fogva csokrosan szedhető. Ajánlott folyamatosan nyírni, hogy a szára ne vastagodjon meg, visszavágva hamar hozza az új hajtásokat. Mindig frissen szedjük, mert a levágott levelek hamar hervadnak.

Másik neve borsmustár a káposztafélék családjába tartozó növényfaj. Világszerte termesztett saláta-, fűszer- és olajnövény.

Az aromás, kellemesen csípős, borsos ízű, zsenge leveleit salátákban fogyasztják, de fűszerként is felhasználják. Mártásokban, párolt zöldségekhez nagyszerűen illik.

Magas a kálium, vas és kálcium tartalma, ezenkívül jelentős mennyiségű A- és C-vitamin van benne.

Betegségek ritkán támadják. Károsítók közül a földibolhával kell számolni.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.