Vad típusú Bársonyvirág

Vad típusú Bársonyvirág

590 Ft

Vad típusú, alacsony, szétterülő, zengőlégy csalogató, fonalféregűző a kertben

Elfogyott

Cikkszám: CS-VAD-TIPUSU-BARSONYVIRAG-GAB-102.
Kategóriák: , .

A Vad típusú Bársonyvirág magassága 20-30 cm, szára elágazó, levelei szeldeltek, aromás illatúak. Virágzata sötét aranysárga, citromsárga.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

VAd típusú Bársonyvirág bio palánta

Vad típusú (apró) Bársonyvirág / Tagetes tenuifolia

A fészkesek családjába tartozó egynyári dísznövény, mely az Egyesült Államok délnyugati részétől Közép-Amerikáig őshonos. Őshazájában a Tagetes nemzetség fajait gyógynövényként hasznosítják, hazánkban díszítő értékéért és a biokertekben fonalféreg-űző hatóanyagáért ültetjük őket.

Magassága 20-30 cm, szára elágazó, levelei szeldeltek, aromás illatúak. Virágzata fészkes, sötét aranysárga, citromsárga, illata jellegzetesen citromos, fűszeres. A virágok kicsik, a bokor széthajló, laza. Teljesen vadvirág hatású, igénytelen növény. ReinSaat nemesítés kifjezetten biokertekbe.

Jó vízáteresztő képességű, laza, tápanyagban gazdag talajt igényel, napos fekvésbe ültessük vagy vessük. Jó társnövénye a zöldségféléknek és más, érzékenyebb dísznövényeknek.

Termesztése egyszerű, igénytelen növény, mely júniustól szeptemberig folyamatosan virágzik. Az elnyílt virágokat folyamatosan távolítsuk el róla.

FŰSZER ÉS GYÓGYNÖVÉNY VEGYSZERMENTES PALÁNTÁINK

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.