Vadgyümölcsök a kertben és ültetvényekben

Vadgyümölcsök a kertben és ültetvényekben

2 995 Ft

Adjunk helyet kertünkben a hasznos és egészséges vadgyümölcsöknek! 

Elfogyott

Cikkszám: KG-VADGYUMOLCSOK-A-KERTBEN-ES-ULTETVENYEKBEN-SZAKKONYV-CSER-244.
Kategóriák: , .

A Vadgyümölcsök a kertben és ültetvényekben könyv segítséget nyújt a fajta választásban, az ápolásban, és a termés feldolgozásában.

Tömeg 0,8 kg
Szerző

Vadgyümölcsök a kertben és ültetvényekben-könyv- Homoktövis-csipkerózsa-húsos som-kökény-japánbirs-áfonya

A Vadgyümölcsök a kertben és ültetvényekben – Homoktövis, Csipkerózsa- Húsos som- Kökény- Japánbirs- Áfonya könyv segítséget nyújt az olvasónak a fajta választásban, az ápolásban, és a termés feldolgozásában.

Napjainkban a fogyasztók és a termesztők érdeklődése is megnőtt a vadgyümölcsök iránt. A megszokottól eltérő ízviláguknak, és nem egyszer gyógyhatásuknak köszönhetően teret nyernek a mindennapi felhasználásban.
Egyre több gazdaság foglalkozik vad gyümölcsfajok telepítésével, illetve termesztésével. Könyvünk alapos ismereteket ad ehhez a munkához, és minden segítséget megad a kiskert tulajdonosoknak is, hogy kedvet kapjanak egy-két hasznos és szép egyed telepítéséhez.

A tartalomból

A vadgyümölcsfaj megválasztása a kerti termesztéshez

A homoktövis (Hippophaë rhamnoides)

Származása, elterjedése. Termesztésének története-A növény jellemzése-A termesztésének sajátosságai-Fajtái-A gyümölcs betakarításának ideje, módja-A homoktövis felhasználása

A csipkerózsa (Rosa sp.)
Származása, elterjedése. Termesztésének története-A termesztett fajok jellemzése-A termesztésének sajátosságai-Szaporítása-Fajtái-A gyümölcs betakarításának ideje-Felhasználása

A húsos som (Cornus mas)
Származása, elterjedése. Termesztésének története-A növény jellemzése-A termesztésének sajátosságai-Szaporítása-Fajtái-A gyümölcs betakarításának ideje, módja-Felhasználása

A kökény (Prunus spinosa)
Származása, elterjedése. Termesztésének története-A növény jellemzése-A termesztésének sajátosságai-Szaporítása-Fajtái
A gyümölcs betakarításának ideje, módja-Felhasználása

A japánbirs vagy díszbirs (Chaenomeles sp.)
Származása, elterjedése. Termesztésének története-A termesztett fajok jellemzése-A termesztésének sajátosságai-Fajtái-A gyümölcs betakarításának ideje, módja-Felhasználása

Az áfonya (Vaccinium sp.)
Származása, elterjedése. Gazdasági jelentősége-Termőhelyigénye-Szaporítása-Gyűjtött és termesztett fajok, fajták-Tőzegáfonya (Vaccinium oxycoccos)-Fekete áfonya (Vaccinium myrtillus)-Vörös áfonya (Vaccinium vitis-idaea)-Termesztett vörös áfonya (Vaccinium macrocarpon)-Alacsony bokrú áfonya (Vaccinium angustifolium)-Fürtös áfonya (Vaccinium corymbosum)
Termesztők, feldolgozók, nemesítők számára értékes áfonyafajok

Melléklet
Vadgyümölcsfajok terméseinek főbb beltartalmi értékei

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.