Vegan ketogen diéta

Vegan ketogen diéta

3 990 Ft

A vegán ketogén diéta jótékony hatása

Elfogyott

Cikkszám: KG-VEGAN-KETOGEN-DIETA-SZAKKONYV-AGR-007.
Kategóriák: , .

Mindezidáig a ketogén étrend, azaz a szinte teljesen szénhidrátmentes, zsírban és fehérjében gazdag táplálkozás a vegán étkezés ellenpólusának számított. Ruediger Dahlke, a holisztikus gyógymódok Európa-szerte elismert szakértője elkötelezett vegánként új könyvében épp ezt az ellentétet oldja fel, bemutatva, hogy a kétféle irányzat jótékony hatásai csodálatosan ötvözhetőek egy-mással. Ennek ízletes eredményét a könyvben szereplő receptek is bizonyítják.
A növényi eredetű, teljes értékű ételek pozitív hatásainak köszönhetően a vegán életmód napjainkban egyre nagyobb teret hódít. A orvos- és táplálkozástudományi kutatások ugyanakkor megerősítik a ketogén étkezés jótékony hatásait: a megelőzésben és a gyógyításban egyaránt hatékony, sőt, az anyagcserét „felturbózva” akár még a fogyásban is segít.

A könyvből megtudhatjuk:
– hogyan védekezhetünk természetes módon az élelmiszerekből ránk ömlő cukoráradat ellen;
– milyen módon hat a ketogén diéta a különféle súlyos betegségekre a szívbántamaktól a rákig;
– milyen a jó böjti táplálkozás;
– melyek a ketogén konyha fő praktikái;
– hogyan válhatunk egészségesebbé, és mikét újíthatjuk meg testünket rendszeres ketogén napok és hetek beiktatásával.
A szerző kedvenc szakácsainak több mint ötven receptje is szerepel a könyvben: a reggeli kókuszkásától vagy a gluténmentes kenyérropogóstól kezdve a köztes étkezéseken, például az avokádós cikóriasalátán és a földimogyoró-levesen át a főételekig, amilyen az indiai karfiol vagy a mákos-szilvás csicseriborsótál; miközben természetesen az ínycsiklandó desszertekről sem kell lemondanunk. Ráadásként komplett menüsorokat is kapunk a ketogén napok és hétvégék könnyed kivitelezéséhez.