Venus

Cikkszám: KONTCSER-SZOLO-PUL-026.
Kategóriák: , .

Venus

3 490 Ft

Különleges magnélküli, új, magyar mazsolaszőlő. A gyerekek kedvence.

Elfogyott

A Venus konténeres csemegeszőlő oltvány új, magyar nemesítésű, mag nélküli szőlő fajta.

Kék bogyói roppanóak, gömbölyűek, eper ízűek.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Venus konténeres csemegeszőlő oltvány

A Venus konténeres csemegeszőlő oltvány új, magyar nemesítésű, mag nélküli szőlő fajta.

Augusztus második felében érik. Bogyói közepesen nagyok, ami egyedülálló a magyar mazsolaszőlők közül.  Enyhén hosszúkás bogyója 2,5 cm is lehet.

Maga a fürt kifejezetten nagy, akár 30 dkg is lehet. Kúpos-hengeres fürtje nem laza, de nem is túl tömött.

Gyömölcse sötétkék színű, lédús,vékony héjú, mag nélküli. Fantasztikusan finom íze van, magas cukortartalommal és enyhén epres aromával.

Hazai nemesítésű mag nélküli csemegeszőlő, melynek bogyója aszalásra is alkalmas, mazsola készíthető belőle.

Kifejezetten bőtermő!

Tőkéje erős növekedésű, lugasnak is kiváló.

A szőlő szinte minden biokertben elfér. Sajnos azonban ez a legtöbbet permetezett gyümölcs a konvencionális kertekben.

A Venus csemegeszőlő, ellenálló fajta, de esetenként védeni kell biológiai növényvédelemmel. Így botritis ellen augusztus második felében Polyversummal, lisztharmat ellen pedig nyáron Prosiliconnal, ami a bogyórepedést is megakadályozza! Ez a csekély munka bőven megtérül, hiszen ez jelenleg az egyik legértékesebb csemegeszőlő.

A talaj és a fekvés iránt nem igényes. Alföldi körülmények között is termeszthető.

A venus konténeres csemegeszőlő oltvány biológiai növényvédelme a BioGazdabolt ajánlásával:

Lemosó permetezésnél narancsolajat, régi, beteges tőkéken narancsolajat és rezet keverve használjunk . (ezek a Wetcit, és a Cuproxat)

A szőlőnél az első megjelenő kártevő a szőlő gubacsatka. Ellene védekezhetünk NeemAzallal, de sokkal jobb a februárban kihelyezett ragadozóatka, amely biológiai növényvédelem mellett (felszívódó rovarölők és kén nélkül) véglegesen megoldja a problémát.

Az ezután fertőző peronoszpóra ellen, amint a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 20 fokot permetezzünk élő gombaölő gombával, Polyversummal. Ezt a kezelést leggyakrabban 2 hetente érdemes ismételni, de ellenálló fajtáknál az évi 1-2 kezelés már elegendő. Nyár végén. ősz elején ezt használjuk a botritis (szürkerothadás) ellen is.

Lisztharmat ellen egy olyan bio készítményt javasolunk, amely egyben a bogyórepedést is megakadályozza, ez a Prosilicon.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.