Véralma

Véralma

9 900 Ft

Magyar, régi, ellenálló tájfajta, mélybordó héjjal és sötétvörös hússal. Szállítással kapcsolatos információk a leírásban.

Elfogyott

Cikkszám: KONTENERES-ALMA-PUL001.
Kategóriák: , .

A Véralma konténeres gyümölcsfa bőtermő, és ellenáll a varasodásnak.

Őszi, téli alma. Borízű, de édeskés, nagyon finom zamatú. Kívül-belül piros színű.

Tömeg 3 kg
Faj

Várható beérkezési idő:

2022 május

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Véralma konténeres gyümölcsfa

A Véralma konténeres gyümölcsfa bőtermő, és ellenáll a varasodásnak.

Őszi, téli alma. Borízű, de édeskés, nagyon finom zamatú. Terméshéja piros színű. A gyümölcs húsa is piros, különleges, dekoratív élmény.

Eleinte világos színű a termése, de héja és gyümölcshúsa is pirosassá, vörössé válik a késő őszi szüret idejére. A gyümölcs színe is mutatja magas vas- és antioxidáns tartalmát.

Az ágak színe is vöröses, illetve a korai levelek is, alakja gyönyörű, jól metszhető, ezért díszfaként is ültethető.

Genetikai kutatások szerint ez a fajta Oroszországból került hozzánk, egy ősi alma géncentrumból. Igazi, ősi fajta.

Almafák biológiai növényvédelme

Az év február végén-márciusban kezdődik a gyümölcsösben. Elsőként érdemes betelepíteni ragadozóatkákat a fára. Utána az almafákat megmetsszük és azzal egy menetben lemosó permetezzük. Alapvetően narancsolajos készítményt (Wetcit) használunk, de beteg növényeknél ehhez keverhetünk biogazdálkodásban használható rézkészítményt.

Nagyon moníliás növényeknél Trifenderes talajfertőtlenítést végzünk, amint a talajhőmérséklet meghaladja a 10 fokot.

Május elején Dipel bakteriális készítménnyel permetezünk először almamoly ellen, amit rá két hétre megismétlünk és ugyanakkor kihelyezzük az első petefürkész kapszulát, amit egy hónappal később lecserélünk.

Figyeljük a levéltetű fertőzöttség szintjét és szükség esetén avatkozzunk be Wetcit narancsolajos készítménnyel. Ha később nem javul a helyzet, akkor júniusban már használhatunk NeemAzal természetes rovarölőt, ami azonban nem cél(!)

Május első felében Polyversummal permetezünk a nyári gombabetegségek ellen, melyet júniusban-júliusban megismételhetünk.

Érzékeny fajtáknál lisztharmat ellen Prosilicont használjunk. Ezzel a termékkel megerősíthető a terméshéj, ezáltal nő az eltarthatóság és csökkennek a tárolási gombás, bakteriális betegségek.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.