Verde di Maccrata

Verde di Maccrata

1 590 Ft

24 készleten

Cikkszám: BioV-KARFIOL-KO95.
Kategóriák: , .
verde di Maccrata KARFIOL BIO VETŐMAG

A verde di Maccrata karfiol bio vetőmag egy középkorai érésű karfiol fajta. Tenyészideje 100 nap

Különleges élénkzöld színe, teljesen egyedi. Egyáltalán nem hasonlít például a brokkolikra, azoknál sokkal élénkebb, világosabb, a textúrája pedig sokkal tömöttebb.

Levelei erősek sötétzöldek, világoszöld erezettel.

A fej súlya kb. 1 kg. Feltűnő világos színe főzés közben is megmarad.

Vetés ideje palántaneveléshez: január második fele-február végéig

Vetés szabadföldbe: március második fele-május első feléig

Kiültetés szabadföldbe: április második fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 50 mag

Ezermagtömeg: 4,43 g

A KARFIOL BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni ALGILBIO.

Beállt biokertekben nemigen szorul növényvédelemre bakteriális, gombás betegségek ellen. Bakteriális betegségei közül a xantomonas-al találkozhatunk. Az AMAZON jó a xantomonas megelőzésére is. Nagy előnye, hogy a káposztafélék szinte minden gombás betegsége ellen (peronoszpóra, alternária, szklerotínia) is hatékony.

Az üvegházi molytetű, ismertebb nevén liszteske az első, amely ellepi a káposztaféléket, róluk szól a következő, hasznos videó:

VIDEO

A karfiol különféle hernyó kártevői ellen tökéletes biológiai megoldást nyújtanak mini petefürkészeink, vagy a Dipel nevezetű balkteriális permetszer.

A földibolhákra a Neem fa biológiai növényvédelmi kivonata a NeemAzal használható, de nagy rajzások idején sajnos nem elegendő. Ilyenkor rovarhálós, vagy fátyolfóliás takarás is szükséges lehet.

 

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A verde di Maccrata karfiol vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítás is nyomon követjük, ellátjuk márkaképviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.