Violaceo di Verona

Violaceo di Verona

1 590 Ft

Őszi-téli kelkáposzta, különleges vörös takarólevelekkel.

16 készleten

Cikkszám: BioV-KAPOSZTA-RS411.

A Violaceo di Verona kelkáposzta bio vetőmag olasz fajtaváltozat, vörös takarólevelekkel.

Tavasszal vetjük és ősszel takarítható be.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Violaceo di Verona kelkáposzta bio vetőmag

A Violaceo di Verona kelkáposzta bio vetőmag olasz fajtaváltozat, vörös takarólevelekkel.

Tavasszal vetjük és ősszel takarítható be, de vethető késő nyáron is. Valamennyire fagyálló, így bizonyos helyeken akár újévkor is betakarítható. Tenyészidőszak: 120-130 nap.

A fejeskáposzta közeli rokona, de a szára rövidebb, levelei pedig hólyagosak, bodrosak, szélük ép vagy kissé bemetszett, és nem alkotnak tömör fejet, hanem lazán simulnak egymáshoz.

A kelkáposzta igénytelenebb és hidegtűrőbb, ráadásul nagyobb tápértékű, mint a fejeskáposzta.

A fejes- és a kelkáposzta termesztése nem sokban tér el egymástól. A kelkáposzta a nagyobb levélzete miatt nagyobb térállást kíván.
Humuszban gazdag, jó szerkezetű talajt igényelnek. Tápanyagigényes kultúrák a szerves trágyázást meghálálják.

A szárazságot és a hideget elég jól bírja, ezért a termesztése biztonságosabb, mint a fejes káposztáé. A kelkáposzta fehérjében dúsabb, tápanyagtartalma magasabb, ugyanakkor könnyebben emészthető, kisebb mértékű a puffasztó hatása, nem terheli meg úgy az érzékeny gyomrokat, mint a fejes káposzta.

A tenyészidőtől függően fő-, elő- és utónövényként termesztjük, főként öntözött területre kerüljön.
A kelkáposzta szaporítása palántaneveléssel történik. A kiültetés idejét a termesztési cél határozza meg. Legkorábbi kiültetése akkor lehet, ha a talaj hőmérséklete elérte az 5°C-ot.

A kelkáposzta táplálkozási értékét a benne levő szénhidrátok, az emészthető rostok, fontos ásványi sók, mint a kalcium, kálium és magnézium, valamint a vas, az A-, B1-, B2-, C-, E-vitamintartalma, ezenkívül természetesen az íz- és zamatanyagai adják. Gazdag vitamintartalma miatt immunerősítő, daganatmegelőző, gyulladásgátló hatású.

Vetés ideje palántaneveléshez: március első fele-március végéig

Vetés szabadföldbe: május első fele-június első feléig

Kiültetés szabadföldbe: május első-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: augusztus második felétől október végéig

Tartalom: kb. 60 mag

Ezermagtömeg: 4,57 g

A Violaceo di Verona kelkáposzta biológiai növényvédelme

A káposztafélék közös kártevői a földibolhák és a káposzatlepkék hernyói. Korai finom leveleit különösen a földibolhák szeretik. Ezek a kártevők két helyről támadhatnak, Ha előző évben már volt földibolha kártételünk, akkor az áttelelt rovarok már tavasszal gondot okozhatnak. Ellenük ARTIS Pro-val végzett talajfertőtlenítés jelenthet megoldást. Amikor a szántóföldeken elvirágzik a repce majd elkezd megkeményedni a szára, akkor a repcén felszaporodott földibolhák indulnak el a kertek felé új táplálékforrást keresve. Ez általában június elején következik be és olyan mennyiségben, amelyet csak takarással tudunk tökéletesen megoldani. Fátyolfóliával, vagy vektorhálóval kell hermetikusan letakarni a káposztaféléket. Amikor már rajta vannak a kártevők a növényen, akkor a Neem fa biológiai növényvédelmi kivonata a NeemAzal használható, de nagy rajzások idején sajnos nem elegendő. Ilyenkor rovarhálós, vagy fátyolfóliás takarás is szükséges lehet.

A káposztalepke ellen permetezhetünk DIPEL bakteriális készítménnyel, de sokkal jobb, ha megelőzésképpen lepkehernyó elleni petefürkészeket telepítünk.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.