Vöröshere 1kg

Vöröshere 1kg

4 350 Ft

Univerzális biokert növény, mely táplálja a talajt, vonzza a hasznos állatokat, gyógynövény.

13 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Vöröshere vegyszermentes vetőmag 1kg

A Vöröshere vegyszermentes vetőmag  nagy fehérjetartalmú, pillangós virágú takarmánynövény. Őshazája a közel-keleti géncentrumban van, innen terjedt el Európában. Hazánkban a XVIII. század végén honosította meg a Tessedik Sámuel. Nedves fekvésű területre telepítsük. Az egyik legkiválóbb pillangós virágú, szálas takarmányt adó növényünk. Puffasztó hatású, ezért a vörösherét nem szabad legeltetni, takarmányozásra csak szárítva használjuk. Jelentős mennyiségű nitrogént hagy vissza a talajban, gazdag gyökérzetével növeli a talaj szervesanyag-tartalmát ezzel természetes úton javítja a talajt. Kiváló előveteménye a sok nitrogént igénylő zöldségnövényeknek, mint a káposzta és a póréhagyma. Az ökológiai gyepek, egyik legértékesebb összetevője. A vöröshere hatékony gyógynövény is egyben, mely komoly szimbolikus értéket is hordoz. A legenda szerint a Szentháromság tanát Szent Patrik ennek a növénynek a segítségével magyarázta el, rámutatva, hogy három különálló dolog is lehet egy, ugyanis vörösherének hármasan összeálló levélzete van (amit ún. Trifolium-levélnek hívunk).A hármasan összetett levelén jellegzetes fehér, V betűt formázó rajzolat látható, élénk rózsaszín, sokvirágú, gömb alakban összeálló virágát – ún. „összetett gombvirágzat” – minden gyerek ismeri, hiszen jól lehet belőle koszorút fonni, és minden réten, erdőszélen megtalálható. A vöröshere májustól akár novemberig is virágzik. A vörösherét leginkább a hosszú szívókájú vadméhek képesek megtermékenyíteni, magvai különleges, háromszög alakúak. Rendkívül jó méhlegelő és virágpora alternatív táplálékként segíti hasznos rovarainkat.

A Vöröshere jótékony hatásai:

1578-ban Melius Péter a Herbárium c. könyvében is szerepelteti De Trifolio néven, mint jelentős gyógynövényt. A népi gyógyászatban már évszázadok óta komoly szerepe volt, pl. légúti fertőzések, köhögés, szamárköhögés, gombás fertőzés, gyomornyálkahártya gyulladás, depresszió ellen használták, külsőleg pedig pikkelysömör és ekcéma kezelésére ajánlották. A vöröshere nyomelemekben, ásványi anyagokban, kálciumban, L-borostyánkősavban, fitoösztrogénben, flavonoidokban, proteinekben gazdag. Vöröshere, a női és férfi bajok igazi orvossága A vörös here jellemző hatóanyagai az izoflavonoidok, melyek gyenge ösztrogénszerű hatással rendelkeznek. A vörös heréből készült, ellenőrzött minőségű, gyógyhatású termékek legfontosabb hatása, hogy számtalan különféle női és férfi problémára jelentenek megoldást. A vöröshere fitoösztrogén-tartalma miatt számos női és férfi betegségre megoldásul szolgál (klimax, menstruációs problémák, termékenység-fokozás). A vöröshere a gyermekáldásra váró nőknél fokozza a termékenységet (magas ásványianyag-tartalmánál fogva). A vöröshere enyhíti a menstruációs problémákat, mint pl. a PMS (premenstruációs probléma). A vöröshere hozzájárul a változó korban lévő hölgyek egészségének és jó közérzetének fenntartásához (pl. hőhullámok csökkentése). A vörös here segít a változó korban lévő nők ösztrogénszintjét helyreállítani, enyhíti a menopauza kellemetlen tüneteit. Egyes, hormonhiány miatt kialakuló, időskori betegségek (pl. csontritkulás) megelőzésére is ajánlott. A férfiklimax tüneteit szintén enyhíti, a potenciaváltozás korában fellépő problémákban kiváló segítség (pl. prosztata megnagyobbodásra). Vetés szabadföldbe: március és szeptember Virágzási idő: június első fele-szeptember végéig Tartalom: 1000 gr

Vegyszermentes vetőmagok

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag. A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal. Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem. Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez. A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá! A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.