Vostorg

Vostorg

5 990 Ft

Nagy termőképességű mézbogyó, áfonya helyett, bogyós madársövényekbe is.

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-MEZBOGYO-JAR-079.

A Szibériai (Kamcsatkai) mézbogyó kitűnő alternatívája az áfonyának olyan talajokon is, amelyek nem annyira savanyúak. Bogyója frissen is nagyon finom, de szuper alapanyaga, pl. zseléknek, lekvároknak, kompótoknak, szörpöknek, gyümölcsleveknek.

Táplálkozási értékét magas antioxidáns- és vitamintartalma adja. Gyümölcse méz illatú és nagyon finom, édes, innen kapta a nevét.

A Vostorg fajta lengyel nemesítés, amely erős, sűrű növekedésével és nagy termőképességével emelkedik ki.

Nyár elején érik, a ribizli előtt. Hosszúkás, kék színű, 2 cm hosszú.

Beszóródás elleni bogyós madársövények kitűnő tagja, mert az egyik legkorábbi virággal vonzza a beporzókat, télen pedig a madarak nagy kedvence, ezért mindig hagyjunk rajta valamennyi termést. Ha a szomszédban permeteznek, ne fogyasszuk el.

Klímánkat nagyon szereti, hiszen hazájában mínusz 40 fokban is túlél.

Enyhén savas talajon érzi jól magát, például fenyők, tuják mellé tökéletes választás, de tulajdonképpen igénytelen; gyakorlatilag bármilyen talajon megél.

A kertben egy félárnyékos, nedves helyet válasszunk neki, itt megfelelően fogja érezni magát, és a kifejlett másfél méter magas bokor mint dísznövény is érvényesülhet a más növények által nem kedvelt helyen. Sűrűn elágazó lombhullató cserje, akár 1,5 m magasra is megnő.

Kiskertekben és edényben is tartható. Virágját a méhek nagyon kedvelik.

Különös betegségei és kártevői nincsenek, talajjal és ápolással szemben nem igényes, termesztése egyszerűnek mondható.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.