Wetcit 1L

Wetcit 1L

18 950 Ft

Narancsolajjal a tetvek és a lisztharmat ellen.

3 készleten

Cikkszám: KG-WETCIT-1L-BIOC-024.

A Wetcit 1l bio rovarölő készítmény narancsolajjal egy teljesen új hatóanyagú és hatásmechanizmusú adjuváns készítmény.

Tetvek és lisztharmat ellen.

Tömeg 1,2 kg
Bio besorolás

csomagolás

Hatóanyag

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Wetcit 1l bio rovarölő készítmény

A Wetcit 1l bio rovarölő készítmény egy teljesen új hatóanyagú és hatásmechanizmusú adjuváns készítmény.

Hivatalos leírása:

A Wetcit bio rovarölő narancsolaj rendelkezik az egyéb olajok fontos pozitív tulajdonságaival, mint például a víztaszító növényi viaszrétegen történő áthatolás képessége, de nem alkot a növényi légzést gátló olajfilmet a leveleken, terméseken, ezzel nem okoz tartós stresszt a kezelt növénynek. Ugyanakkor a narancsolaj kiszárító hatása érvényesül a lágy kitinvázzal rendelkező károsítókon (pl. gombafonalak, lágy testű kártevők)

Összetevői kiemelkedő nedvesítő hatást, tapadást és permetlé penetrációt biztosítanak az alkohol-etoxilát hatóanyag és a hidegen préselt narancsolaj adalékanyag jóvoltából. Az alkohol-etoxilát hatóanyag a felelős az egyedülálló permetlé terülésért és nedvesítő hatásért, már nagyon kis koncentrációban (0,15%) is. Ezen komplex tulajdonságok miatt bátran állíthatjuk, hogy a Wetcit® egymagában elvégzi a különféle típusú és funkciójú adjuvánsok dolgát.

0,15%-os koncentrációban kitűnő nedvesítőszer, ahogy növeljük a koncentrációt növekszik a tapadásfokozás és a penetráció, 0,3%-os oldatban használva pedig már a rovarokra gyakorolt kiszárító hatás is érvényesül.

– Benedvesíti a rovarok viaszos külső kitinvázát.
– Benedvesíti a víztaszító gombamicéliumokat és spórákat.
– A Wetcit kiszárítja (deszikkálja) azokat a növényi sejteket, amelyeket rovar vagy gomba károsítás ért. Ezen sejtek deszikkálása megakadályozza a károsító továbbterjedését.
A mézharmatot, amit olyan szívó kártevők, mint pl. a levéltetvek vagy pajzstetvek választanak ki, a permetlében kijuttatott WETCIT felszárítja.
A Wetcit-tel kezelt növényi felületek a kezelés utáni harmat, vagy gyenge eső hatására újranedvesednek. Ez megakadályozza a nagy cseppek kialakulását, és gyorsítja a növény felszáradását.

SZÉKELY GYÖNGYVÉR ajánlásával:

A Wetcit bio rovarölő minden gyenge kitinpáncélzatú rovart elpusztít. Enyhébb lisztharmat fertőzést eltünteti.  Alaposan kell permetezni, mert be kell vonnia a rovarokat, hogy megfulladjanak a légzőrendszerüket eltömítő olajtól. Különleges tulajdonsága, hogy vízelvonó hatásának köszönhetően kiszárítja a kártevők petéit is.

Fontos, hogy képes perzselni a növényeket, ezért figyeljünk a keverési arány betartására és inkább csak este permetezzünk vele. Eső 6 órán keresztül ne érje! Vegetációban történő permetezéskor ne keverjük semmivel!

Maximum 30 ml kell 10 liter vízhez. Töményebben perzselhet. Örökzöldeken, különleges dísznövényeken végezzünk próbát. Csak este permetezzünk!

Különleges használata minden lemosó permetezési receptúránkban:

Kizárólag a növények lombhullása után és rügypattanása előtt

átállt biokertekben 50 ml/ 10 liter víz, vagy 30 ml + növényi lé (pl.: Fitokondi)+ 10 liter víz

átállási időben, vagy nagyon beteg gyümölcsfáknál 30 ml + 50 ml Cuproxat+ 10 liter víz

Ezek a keverékek rendkívül perzselőek, a nem zárt rügyeket képesek leégetni!!!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.