White Amarillys

White Amarillys

1 590 Ft

Kiemelkedően édes, fehér földicseresznye.

24 készleten

Cikkszám: BioV-FOLDICSERESZNYE-RScv45.

A White Amarillys földicseresznye (tomatillo) bio vetőmag méteresre növő hajtásain szív alakú termés van.

A nálunk kapható legédesebb fajta.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

White Amarillys földicseresznye bio vetőmag

A White Amarillys földicseresznye (tomatillo) bio vetőmag  méteresre növő hajtásain szív alakú, szőrös leveleket nevel, halványsárga virágai a levelek hónaljában fejlődnek.

A White Amarillys nem csak díszes, hanem finom is érett termése: felfújt, világosbarna pergamenszerű burokban lapulnak a cseresznye méretű fehéres bogyók. Ez a nálunk kapható legédesebb fajta, kifejezetten gyümölcs felhasználásra.

Kiültetni május közepe előtt nem ajánlatos.

A termés augusztustól folyamatosan szüretelhető egészen október végéig.

Fogyasztás előtt távolítsuk el a földicseresznye külső, hártyás csészelevél-maradványt, és tisztítsuk meg a ragadós bogyókat. Frissen savanykás, ananászra emlékeztető aromájú, ezért a paradicsomhoz hasonlóan keverhetjük nyári salátákhoz vagy befőzhetjük lekvárnak, szörpnek, befőttnek. Magas A és B vitamin, valamint kalcium tartalma.

Vetés ideje palántaneveléshez: március eleje-április vége

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június vége

Betakarítás ideje szabadföldön: augusztus eleje-október közepéig

Tartalom: kb.40 mag

Ezermagtömeg: 1,22g

A White Amarillys  földicseresznye bio növényvédelme

A paradicsomokhoz és a paprikákhoz hasonlóan ezt a növényt is fenyegeti a fitoftóra, amely ellen  Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel védekezhetünk. Száraz csávázást javasolunk ugyanezzel a készítménnyel. Rokonainál jóval kevésbé betegszik meg és kevés kártevő támadja.

Levéltetvek megjelenése esetén WETCIT-el permetezzünk alaposan, így a vírusbetegségek kockázata is jelentősen lecsökken!

Egyes években  gyapottok bagolylepkék is károsíthatnak, amelyek csúnya zöld hernyók formájában rágják belülről a földicseresznyéket. Megelőzésükre mini petefürkészeink használhatók teljes hatékonysággal.

Legfontosabb a hő és fényigényének a kielégítése, a kert legmelegebb, legnaposabb részére telepítsük.

Meghálálja a sok tápanyagot, ezért tegyünk alá komposztot és fermentált trágyát amely emelt kálium tartalmával nagyon édes gyümölcsökkel örvendeztet meg mindenkit.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.