Winterfürst 2

Winterfürst 2

1 590 Ft

A leghidegtűrőbb kelkáposzta tavaszi szedésre is.

17 készleten

Cikkszám: BioV-KEL-RSKo40.

A Winterfürst 2 kelkáposzta bio vetőmag késői, finoman fodros, sötétzöld kelkáposzta, közepes méretű, kemény fejjel.

Kissé lapított.

Winterfürst 2 kelkáposzta bio vetőmag

A Winterfürst 2 kelkáposzta bio vetőmag késői, finoman fodros, sötétzöld kelkáposzta, közepes méretű, kemény fejjel. Kissé lapított.

Ez a legfagytűrőbb fejesedő kelkáposzta fajta. Változó éghajlatunkon  egész télen kint tartható. Alkalmas áttelelésre, kora tavasszal betakarításra.

Márciusban kell elvetni, hogy szeptemberben/októberben fejet tudjon formálni. Onnantól folyamatosan növekszik a tömege és a szárazanyagtartalma.

Tenyészidő: 120-130 nap.

A Winterfürst 2 kelkáposzta kifejezetten alkalmas tárolásra.

A fejeskáposzta közeli rokona, de a szára rövidebb, levelei pedig hólyagosak, bodrosak, szélük ép vagy kissé bemetszett, és nem alkotnak tömör fejet, hanem lazán simulnak egymáshoz.

A kelkáposzta igénytelenebb és hidegtűrőbb, ráadásul nagyobb tápértékű, mint a fejeskáposzta.

A fejes- és a kelkáposzta termesztése nem sokban tér el egymástól. A kelkáposzta a nagyobb levélzete miatt nagyobb térállást kíván.
Humuszban gazdag, jó szerkezetű talajt igényelnek. Tápanyagigényes kultúrák, a szerves trágyázást meghálálják.

A szárazságot és a hideget elég jól bírja, ezért a termesztése biztonságosabb, mint a fejes káposztáé. A kelkáposzta fehérjében dúsabb, tápanyagtartalma magasabb, ugyanakkor könnyebben emészthető, kisebb mértékű a puffasztó hatása, nem terheli meg úgy az érzékeny gyomrokat, mint a fejes káposzta.

A kelkáposzta szaporítása palántaneveléssel történik. A kiültetés idejét a termesztési cél határozza meg. Legkorábbi kiültetése akkor lehet, ha a talaj hőmérséklete elérte az 5°C-ot.

A Winterfürst 2 kelkáposzta táplálkozási értékét a benne levő szénhidrátok, az emészthető rostok, fontos ásványi sók, mint a kalcium, kálium és magnézium, valamint a vas, az A-, B1-, B2-, C-, E-vitamintartalma, ezenkívül természetesen az íz- és zamatanyagai adják. Gazdag vitamintartalma miatt immunerősítő, daganatmegelőző, gyulladásgátló hatású.

Vetés ideje palántaneveléshez: március első fele-március végéig

Kiültetés szabadföldbe: április első-fele-május első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: október végétől

Tartalom: kb. 60 mag

Ezermagtömeg: 3,08 g

A Winterfürst 2 KELKÁPOSZTA BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

A káposztafélék közös kártevői a földibolhák és a káposzta lepkék hernyói.

Korai finom leveleit különösen a földibolhák szeretik. Ezek a kártevők két helyről támadhatnak, Ha előző évben már volt földibolha kártételünk, akkor az áttelelt rovarok már tavasszal gondot okozhatnak. Ellenük ARTIS Pro-val végzett talajfertőtlenítés jelenthet megoldást. Amikor a szántóföldeken elvirágzik a repce majd elkezd megkeményedni a szára, akkor a repcén felszaporodott földibolhák indulnak el a kertek felé új táplálékforrást keresve. Ez általában június elején következik be és olyan mennyiségben, amelyet csak takarással tudunk tökéletesen megoldani. Fátyolfóliával, vagy vektorhálóval kell hermetikusan letakarni a káposztaféléket. Amikor már rajta vannak a kártevők a növényen, akkor a Neem fa biológiai növényvédelmi kivonata a NeemAzal használható, de nagy rajzások idején sajnos nem elegendő. Ilyenkor rovarhálós, vagy fátyolfóliás takarás is szükséges lehet.

A Winterfürst 2 kelkáposztát káposztalepke ellen permetezhetjük DIPEL bakteriális készítménnyel, de sokkal jobb, ha megelőzésképpen lepkehernyó elleni petefürkészeket telepítünk.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.