Zsálya

Zsálya

1 590 Ft

Az egyik legrégebb óta használt gyógynövény.

44 készleten

A Zsálya bio vetőmag virágzási ideje: júniustól egészen augusztus végéig tart.

A méhek nagyon szeretik, csak úgy vonzza magához a beporzókat.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Zsálya bio vetőmag

A Zsálya bio vetőmag virágzási ideje: júniustól egészen augusztus végéig tart. A méhek nagyon szeretik, csak úgy vonzza magához a beporzókat.

Terebélyes, 50-70 cm magas évelő félcserje. A második évben 10-15 cm-re visszavágjuk, hogy bokrosodjon.

A zsályát kora tavasszal ültessük. Taszítja a különböző kártevőket. Magas illóolaj tartalmú, jó méhlegelő. Cserépben is nevelhető. Illóolajának erőteljes baktériumölő, vírusölő, tisztító tulajdonságai vannak. Energetizáló hatása is van.
40-60 cm magas, bokros évelő. Levelei nagyok, lándzsásak, virágai lilásrózsaszínűek, júniustól augusztusig nyílnak. Szárának töve fás, sűrű rövid szőröktől szürkés. Fiatal levelei és hajtásai fehér molyhúak. Alsó és középső levelei nyelesek, hosszúkás lándzsásak, ráncosak. Virágai 15–23 mm hosszúak, rendszerint hármasával a lehulló murvalevelek hónaljában ülnek, lila színűek, illatosak. A párta csövében szőrkoszorú van. A csésze fogai tüskés szálkában végződnek. Termése tojásdad alakú makkocska.

Napos területet és laza talajt igényel.

A zsálya felhasználása:

A szárított leveleiből készült tea felfúvódás ellen, külsőleg borogatásként gyulladáscsökkentő hatású.

Levelének (Salviae folium) forrázata illóolaj- és cseranyagtartalmánál fogva torokgyulladásra, szájbetegségek öblögetésére, belsőleg pedig izzadás, bélhurut ellen nagyon jó hatású. Idegerősítő hatása is ismert.

Más fűszerekkel használva érdekes ízt ad az ételnek. Fűszerezhetjük vele a zsíros húsételeket, de azok körítéseit is. A kacsa-, liba-, pulyka-, vadhúsok, hústöltelékek, máj, főtt és sült halak, pástétomok, sajtok, főtt tészták ízesítésére is kiváló. Óvatosan használjuk.

Ültethetjük gyógynövénykertbe, napos rézsűre, nagyobb sziklakertbe, évelőágyba egyaránt, de akár napos parkolóöblök, járdaszegélyek beültetésére is használhatjuk.

A Zsálya önállóan vagy más fűszerekkel keverve kiváló húsfűszer, halak, sajtok, tészták ízesítésére alkalmazható.

Erőteljes ízű, télen is zöld növény. Kiválóan illik sertéshúsokhoz, de ne hagyjuk ki a friss fűszercsokorból sem.

Vetés szabadföldbe: március-április

Betakarítás ideje szabadföldön: június második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 1 g mag

Ezermagtömeg: 8,11 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.