Zuboda

Zuboda

1 590 Ft

Nagyon korai, pöttyözött, kevés magvú fajta.

30 készleten

Cikkszám: BioV-CUKKINI-RSzu9.

A Zuboda cukkini bio vetőmag termése zöld, enyhén pöttyözött, hosszúkás, közepében a hagyományosnál kevesebb maggal.

Tömeg 0,002 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Zuboda cukkini bio vetőmag

A Zuboda cukkini bio vetőmag termése zöld, enyhén pöttyözött, hosszúkás, közepében a hagyományosnál kevesebb maggal.

Kb. hat héttel vetés után már betakarítható. Korai, jól termő fajta, szabadföldi termesztésre ajánlott.

Melegigényes, a vetőmag optimális csírázási hőmérséklete 23-27 °C. A virágzáshoz 25 °C feletti hőmérséklet a szükséges. A hűvös idő nem kedvező számára, virágzása elhúzódik, sőt terméskötése is elmaradhat.

a zuboda cukkini Környezeti igénye:

A cukkini fényigényes, de gyenge árnyékot vagy szórt fényt is elvisel, ilyenkor azonban védeni kell a lisztharmat ellen.

Zsenge terméseket csak nagy vízigényének kielégítésekor várhatunk. Mélyre hatoló és viszonylag nagy talajréteget behálózó gyökérzete ellenére a kevés nyári csapadék miatt csak öntözéssel termeszthető biztonságosan. Nedves körülmények között viszont folyamatosan szedhetjük. Hosszan tartó szárazságban a cukkini virágképződése elmarad, de a növény nem pusztul el, hanem eső vagy öntözés után újra hajt, illetve ismét virágzásnak indul.

A Zuboda cukkinit közvetlen helyrevetéssel és palántáról szaporíthatjuk, biokertekben azonban csak a helybevetést javasoljuk, mert úgy sokkal erősebb, ellenállóbb növényeket kapunk.

Szabad földre a helyrevetést május elején végezzük. A töveket egymástól 80-100 cm-re helyezzük el. Egy-egy fészekbe 2-3 szem magot tegyünk és 2-3 cm-es földréteggel takarjuk be.

Az első kapálással a helyrevetett cukkinit egyeljük, egy, esetleg két tövet hagyjunk meg fészkenként.

A Zuboda cukkini megkötött termései rendkívül gyorsan fejlődnek. Legízletesebbek a 10-20 cm hosszúak.

Magas-, vagy dombágyásokba is elfér egy-egy tő “guggon ülő” cukkini, de növekedését szabályozni kell, hogy ne nyomja el a szomszéd növényeket.

Vetés szabadföldbe: április első fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől augusztus végéig

Tartalom: kb. 10 mag

Ezermagtömeg: 151 g

A Zuboda cukkini biológiai növényvédelme

Vetés előtt érdemes AMAZON élő bakteriális készítményünkkel kezelni a vetőmagot.

Biogazdálkodásban a helybe, fészekbe vetés jobb, mert palántaneveléssel csak minimálisan hozható előre a termésérés, viszont a palánták sérülékenyebbek és gyökerük kevésbé erős és melyre hatoló lesz.

Ezekenél az ellenálló fajtáknál, beállt biotermesztésben ritkán kell a továbbiakban beavatkozni növényvédelemmel. Inkább a lisztharmat okozhat gondokat, amit az AMAZON élő bakteriális készítményünkkel, vagy Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel lehet megoldani. Utóbbi készítménynek további előnye, hogy a benne található speciális szilikát ásványok beépülnek a bőrszövetbe és erősítik azt, így a csúcsrothadás, repedés és bakteriális fertőzések ellen is védi a termést.

Ha valami baja van, akkor a cukkini sok virágot elrúg. Kifejezetten érzékeny a talaj nagy sótartalmára és a relatív kálcium hiányra. Ahol ilyen problémákat tapasztalunk, ott a felszívódást serkentő KELATERRA liquid huminsavas készítményt, vagy szerves kalcium lombtrágyákat, például Aminocalt használjunk.

Az olyan kifejezetten tökfélékre jellemző gombás betegségek ellen, mint például a kladospóriumos , kolletotrichumos betegségek és a tökperonoszpóra, elsősorban agrotechnikával védekezünk, azaz vetésváltással, ellenőrzött vetőmag használatával. Amennyiben mégis fellép valamelyik fertőzés, akkor a beteg növényt kezeljük AMAZON nevű élő bakteriális készítményünkkel.

A vírusok ellen kizárólag a levéltetvek rajzásának akadályozásával lehet védekezni, mert azok viszik át. Ezt sárga ragadós lapokkal tudjuk megtenni, illetve friss csalánlé (URTICA) permetezésével.

A cukkininek a gyors növekedése, folytonos terméskötése miatt sok tápanyagra van szüksége. Nagy tápanyagigényét a tápelemeket folytonosan leadó szerves trágyával elégíthetjük ki a legjobban. Ha nincs módunkban az egész területet trágyázni, akkor feltétlenül fészekbe vessük, azaz ültetés előtt 2 héttel a kijelölt és kiásott fészkekbe tegyünk egy lapátnyi (bio) trágyát, majd temessük vissza, hogy megülepedjen a gödör talaja. Erre a célra tökéletesen megfelel Orgevit fermentált bio trágyánk is.

A teljes technológiánkat ITT találja:

TECHNOLÓGIAI OLDAL

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.