Barion Pixel
1202. BUDAPEST, LÁZÁR UTCA 48.
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow

Termékeink vásárlása kizárólag webáruházunkon keresztül lehetséges!

Biokiskert Magazin 202110/1

Fogynak a szabadgyökerű gyümölcsfáink.

Sokan nincsenek tisztában a faiskolák, ezen keresztül pedig a gyümölcsfa rendelés- ültetés működésével.

A gyümölcsfákat lombhullás után október 20. körül termeljük ki azaz ássuk ki a faiskolában. Utána beszállítjuk telephelyünkre és azon frissiben csomagoljuk és átadjuk, vagy elküldjük leendő gazdájuknak.

Mivel a mi válogatásunkban a legjobb rezisztenciájú, különleges, biotermesztésre való fajták vannak, ezért gyorsan fogynak, tehát csak előrendelést veszünk fel. Magyarul aki a rendelések zárásáig nem adja le igényét a webáruházban, annak már ki sem ássuk idén a csemetét. Ahogy előrendelésben fogynak a fajták levesszük őket a webáruházból.

Ami elfogy idén, az már tavasszal sem lesz, tehát egy évet kell várni rá, nem beszélve arról, hogy az őszi csemeték ezerszer jobb esélyekkel indulnak.

Előző Magazinunkban már részletesen írtunk segítséget a fajták kiválasztásához.

Egy szó, mint száz, nagyon szépen kérek mindenkit, aki biokerti gyümölcsfa ültetést tervez az rendelje meg most nálunk gyümölcsfáit ITT:

SZABADGYÖKERŰ GYÜMÖLCSFÁK

Utolsó Nyílt napunk 2021-ben

Október 14-én csütörtökön tartunk még egy utolsó idei Gyümölcsfa ültetési Nyílt napot.

Itt még egyszer teljesen ingyen segítünk megtervezni az ültetést, kiválasztani a fajtákat és elmondjuk hogy kell elültetni ahhoz hogy a legjobb legyen ökológiai termesztésre.

Nagyon kérem a bizonytalanokat inkább jöjjenek el, ne később keseregjünk egymás vállán, hogy egy évet kell várni egy kiválasztott fajtára. Mi lefoglaltuk a legjobbakat, ezért ami elfogy máshol sem fogják megkapni!!!

Feltettük a konténeres gyümölcsfákat, immár szállításra is rendelhetők. Felhívom azonban a figyelmet, hogy  bár üzletileg nekünk is jobban megéri ha azt adunk el, de a biokertészek jó részének az olcsóbb szabadgyökerű ugyanolyan jó szakmai választás.

Vannak olyan fajok, fajták amelyekből valami speciális ok miatt csak konténeres létezik, ott ez nem kérdés, de más esetekben a konténeresek csak az első termésérés időpontjában előzik meg szabadgyökerű társaikat!

A szabadgyökerűek helyesen (ősszel!!!) elültetve ugyanannyira jól erednek meg!

 

 

Szaktanácsadási időpont foglalás

Akinek nagyobb szaktanácsra lenne szüksége biokertjéhez, gazdaságához, vagy éppen a gyümölcstelepítéshez, az mostantól foglalhat szaktanácsadási időpontot.

A helyszín a székhelyünk irodája a Budapest XX. kerület Kende Kanuth u. 58.

Alapszinten egy óra a teljeskörú szaktanácsadás, amelyhez fotókat és alaprajzokat kérek, 10.000 Ft.

Helyszíni szaktanács előzetes egyeztetés alapján lehetséges az ugyfelszolgalat@biokiskert. hu email címen.

Konténeres cserjék

Bogyósaink továbbra is hozzáférhetők konténeres kiszerelésben, csodálatos minőségben és méretben. Pontos leírást előző számunkban találhatnak. Most külön felhívom a figyelmet a rezisztens szőlőkre, különleges bogyós gyümölcsökre és ha kicsi a hely, inkább ezeket ültessük!

Kameniar egres konténeres cserje

Újdonságok is érkeznek. Sokat írtam a magazin számaiban az ökológiai bogyós sövényekről és sokaknak terveztem is ilyet a kertjébe. Mostantól növényeket is tudok adni ökológiai sövényekbe. Napokon belül felkerülnek az erre alkalmas cserjék a konténeres cserje kategóriába, így a gyümölcsfákkal együtt ültethetők is lesznek.

Sokféle helyre valót tudunk majd összeállítani, de a lényeg, hogy minél hosszabb legyen a virágzási időszakuk, legyen közte bogyós és örökzöld is. Igazán dekoratívan  összeállíthatók, úgy, hogy ismételjük a sorrendjüket szakaszonként. Persze igyekeztünk hazai, vagy hazánkban már meghonosodott, a hasznos élőlények számára legjobb fajokat, fajtákat összeszedni kínálatunkba.

Hamarosan lehet böngészni közöttük, de következő számunkban erről részletesen fogok írni.

Legnépszerűbb bogyós gyümölcseink Nyílt Napunkon elérhetők lesznek.

tél alá vetés

Már előre szóltam, hogy beiktatható egy újabb termelési szezon a veteményesekben. Az október eleji nyár ezt tökéletesen alá is támasztotta. Miközben hullanak a levelek a fákról, vidáman érnek a zöldségek.

Várhatóan komoly fagyok, csak december közepe felé lesznek. Addig tökéletesen termelhetők a hidegtűrő zöldségek.

Tél alá vetésbe viszont még ne kezdjünk bele, mert a túlfejlett növények fagyállósága rosszabb. Én akkor javaslom, amikor már túl leszünk egy-egy éjszakai fagyos napon. Úgy gondolom az még 2-3 hét.

Fel vagyunk készülve, a biovetőmag és vegyszermentes vetőmag készleteink is fel vannak töltve áttelelő zöldségekkel.

őszi talajfertőtlenítés

Az őszi nyár még hosszan melegíti a talajt, ezért nem vagyunk elkésve a Trifenderes, vagy Artis-os talajfertőtlenítéssel.

Az őszi lemosó permetezést csak lombhullás után végezzük, de csak beteg fáknál, viszont sokkal kevésbé fontos, mint a talajfertőtlenítés.

A lemosás tavasszal ugyanolyan jó (ha nem jobb), a talaj azonban csak 10 fok felett kezelhető, ami elég későn jön csak el.

Szóval, a moníliás gyümölcsfák alatt és a paradicsomvész sújtotta veteményesben most locsoljuk be a talajt Trifenderrel.

Kukacos diófák és cseresznyefák alatt és földibolha sújtotta veteményesben pedig Artissal.

De figyelem, a kettőt egy helyen ne alkalmazzuk egyszerre, mert a Trifender megöli az ARTISt, így az kidobott pénz lesz.

a gyümölcsfák ültetése

Nincs gyümölcstelepítés tápanyag nélkül!

Most az erre legalkalmasabb Orgevit bio trágyánkat 25 kg-os kiszerelésben is tudjuk adni telephelyi átvételben igen akciós áron!

A Youtube csatornánkon fenn levő videón látható telepítési útmutatóm az alábbiak szerint változott:

Már nem ajánlom pajorok ellen az ARTIS Pro-t, mert megváltoztatták az összetételét és ez már a pajorokra hatástalan

Ősszel biokertekben a Natur Terra helyett a növényi hulladék beoltására inkább az ALGILBIÓt javaslom.

A Biofer trágya helyett (az megszűnt) pedig az Orgevitet.

Homokos talajon a gödör legaljára érdemes egy adag Alginitet is tenni, hogy javítsuk a csemete vízellátását, amíg megerősödik.

Mindent felsorolt, faültetéshez szükséges termék elérhető lesz Nyílt Napunkon és elmondjuk alkalmazásukat.

terveink

Lassan készülünk a téli estékre és a Karácsonyi ünnepre.

Elsőként szakkönyv kínálatunkat töltjük fel. Ez egy válogatás azokból a kertészeti témájú könyvekből, amelyek lapjai közül „nem csöpögnek ki a vegyszerek”.

Hasznos állatkák- cinege, béka, lepke és társai a kertben könyv

Másodiknak készülünk néhány karácsonyi ajándék biokerti vetőcsomaggal.

Harmadikként végre sokak kérésére bevezetjük a Biokiskert Ajándékutalványt.

A ráadás még titok, de már nem sokáig.

 

Kertbaráti Üdvözlettel:

Székely Gyöngyvér

biogazdálkodási szaktanácsadó

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár :(Vissza az üzletbe