Barion Pixel
1202. BUDAPEST, LÁZÁR UTCA 48.
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow
atka
atka
atka
atka
previous arrow
next arrow

Termékeink vásárlása kizárólag webáruházunkon keresztül lehetséges!

Biokiskert – méreg nélkül

Védjük bio szerekkel kertünket!

A Biokiskert Csapata hosszú évek óta fejleszti saját speciális biológiai növényvédelmi technológiáját.

Mostantól ennek minden eleme megvásárolható új, Budapest, XX. kerület, Nagykőrösi út 49. szám alatti telephelyünkön.

Szeretettel várunk minden biokertészt!

Biotermék kínálatunk

Mit jelent a BIO?

A biokertészkedés legfontosabb ismérvei, hogy nem használunk felszívódó kémiai növényvédő szereket és nitrogén műtrágyákat. Ez azonban messze nem elég a szép termés betakarításához, hiszen a kártevők és kórokozók nem állnak meg a kerítésnél. Ahhoz, hogy a biológiai szerek működjenek, úgy kell kialakítani a kertet, hogy maga az ökoszisztéma legyen stabil és ne kedvezzen a kártevőknek, kórokozóknak. Ehhez biodiverzitás kell. Ellenálló, erős növények, hasznos állatok, és olyan banknövény rendszer, amely biztosítja az életterüket.

Azt, hogy milyen szinten áll a kertünk, a gondolkodásunk és az idő határozza meg. Van, aki csak vegyszermentes élelmiszert szeretne, mások viszont képesek megalkudni a természettel és nagyon intenzív zöldségágyások, melegházak helyett a biológiai sokféleséget preferálják. Ilyen a permakultúra, vagy a biodinamikus gazdálkodás. Ez azonban nem megy gyorsan, hosszú éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy biokerti ökoszisztémánk tökéletesen együtt működjön. Kezdjünk hát neki!

Tematikus ajánlatok

Szíves figyelmébe ajánljuk akciós vetőmagjainkat* melyek most jelentős kedvezménnyel vásárolhat meg. Jó válogatást kívánok! Biokertbaráti üdvözlettel: Gyöngyvér

*az akció visszavonásig érvényes

Ázsiai konyha zöldségei

Hazánkban is egyre népszerűbb az ázsiai konyhaművészet. A kínai és a -legegészségesebbnek választott- vietnámi konyha csodáihoz is nagyon sok különleges zöldségre lenne szükség, melyeket frissen beszerezni nálunk szinte lehetetlen. Változó éghajlatunk és közös munkánk ma már lehetővé teszi otthoni termesztésüket. 

Hidegben ezek a zöldségek nem érzik jól magukat, ezért csak most jött el a vetési idejük. Érdemes válogatni kínálatunkból!

Green bug on a rose blossom
Green bug on a rose blossom

Új termék mostantól nálunk

A biológiai növényvédelem egyik „nagyágyúja” a NeemAzal. Egy trópusi fa kivonatából készülő olajos permetszer. Hatóanyaga egy azodirachtin nevezetű anyag, amely elpusztítja azokat a rovarokat, amelyeknek a bélrendszerébe kerül.

Le kell permetezni vele a növényt, amelyen ott a károsító. A NeemAzal beszívódik a növény felső sejtsorába és 4-5 napig ott marad. Utána lekopik a bőrszövet természetes hámlása során és elveszti hatékonyságát. Azért bio, mert azoknak a hasznos rovaroknak, amelyek nem eszik meg a növényt (rágás, vagy szívogatás), nem kerül a bélrendszerébe, így semmi bajuk nem lesz tőle.

A Neem fa minden sejtje tartalmazza kis mennyiségben ezt az anyagot, de ahhoz, hogy megfelelő növényvédelmi hatása legyen, meg kell tisztítani, beállítani az összetételét. Ez az oka, annak, hogy a kozmetikai neemolaj nem olyan hatékony a kártevők ellen, mint a NeemAzal. Az viszont, hogy a fa kivonatát kozmetikai célokra használják, jelzi, hogy az emberre és állatokra (kártevő rovarok kivételével) egyáltalán nem veszélyes.

Ellenálló szőlők a biokertekbe

A biokertészek többsége nem borkészítésre termel szőlőt, hanem friss fogyasztásra.

A finom, édes csemegeszőlők között találunk jó néhány betegségeknek ellenálló fajtát is. Mi ezeket forgalmazzuk. 

A termelők mindig szabadgyökerű oltványokat telepítenek, ezek azonban csak évek múlva fordulnak termőre. Webáruházunkban éppen ezért már termő, konténeres növényeket árusítunk. Az ilyen szőlők egész évben tetszés szerint kiültethetők és következő évben már meg is mutatják gyümölcsüket.

Most a két legnépszerűbb fajtánk érhető el.

A Nero talán legegészségesebb. Maga a növény semmilyen növényvédelmet nem igényel, ezért biokertekbe, nyaralókhoz ideális a telepítése. Az egészen sötétlila gyümölcs, antioxidáns tartalma kiemelkedő, magjában pedig nagyon magas az esszenciális zsírsavak (pl. omega 3) szintje.

A Venus a gyerekek körében legkedveltebb fajta, ugyanis édes, nagy bogyóiban nincsenek magok. Ugyanezért aszalvány készítésére is alkalmas.

Biokerti kisokos

Hosszú évek óta készítek videókat biokertészeti és biológiai növényvédelmi témákról, mindig aktuális segítséget nyújtva a hobbikertészeknek. Most ezen az új szakmai oldalunkon szeretném bemutatni a legjobban sikerülteket és megjelentetni az újonnan készülőket.

Remélem sikerül választ nyerni belőlük, sok felmerülő kérdésre és ötleteket kapni a sikeres biokertészkedéshez.

Gyöngyvér válaszol

Szaporodó feladataim miatt az elmúlt időszakban egyre kevesebb szakmai kérdésre tudtam válaszolni emailben és telefonon, ezért megpróbálom mostantól közkinccsé tenni a kérdéseket és válaszokat.

Kérem itt írja meg biokertészettel, biológiai növényvédelemmel kapcsolatos kérdéseit! Megpróbálok válaszolni rá ezen a felületen.

Tanfolyamaink legértékesebb része, a végén tartott kötetlen beszélgetés szokott lenni, ezért szeretném itt végre mindenkivel megosztani az igazán hasznos témákat.

pesticidewise_18_triple_rinse_measure.640x0
20 ápr: Kevergetünk-kevergetünk

Nem igazán értem miért, de mindenki hozzá akar keverni valamit a használt biológiai szerekhez. Alapvetően, ha élő készítményhez teszünk valamit,…

MÁR bankkártyás fizetés IS!

Bankkártyás fizetést biztositó pénzügyi szolgáltatónk a Barion Zrt.

SZÁllitási inFormációk

Lehetőség van a rendelés személyes átvételére telephelyünkön (1205 Bp. Nagykőrösi út 49.). Itt tudsz készpénzzel és utalással, de hamarosan bankkártyával is fizetni.

Kérheted árudat házhoz szállítással, amiben a Gls a fő partnerünk, de néhány árú típust, pl.: Konténeres fákat a Sprinter vállalja, így ezek más árucikkünkkel együtt jelenleg nem rendelhetőek. A házhoz szállítás tekintetében fizethetsz közvetlenül nekünk utalással vagy hamarosan bankkártyával is, amivel el tudod kerülni az utánvét díjakat.

A nagyobb méretű Koros konténeres fákat személyesen tudod átvenni, így tudsz készpénzzel vagy utalással, hamarosan bankkártyával is fizetni átvételkor.

Amennyiben nem tudod telephelyünkön átvenni a rendelésed, egyedi fuvart tudunk számodra szervezni, külön ajánlat alapján.

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár :(Vissza az üzletbe