Bab
A hüvelyesek egyik legfőbb csoportja. Olyan fehérjék találhatók bennük, melyek aminosav tartalma az állati fehérjékre hasonlít. Ez teszi alkalmassá őket például vegetáriánus étrendbe húspótlónak. A növények szempontjából is fontos nitrogénforrás, ezért minden maradványát komposztáljuk, vagy használjuk mulcsozásra, a gyökérzetét pedig hagyjuk a talajban! A babok többsége Közép-, illetve Dél-Amerikából származik, ezért hidegtűrésük nem jó. Van azonban kivétel, a lóbab, amely őshonos nálunk, és ugyanúgy kell termeszteni, mint a korai borsókat.
Bab
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio bab vetőmag fajták.
A babok Amerikából származnak, ahol már 5000 éve termesztik és fogyasztják. Rendkívüli fehérjetartalma, és a gyökerein (rhizóbiumok) élő speciális baktériumok, amelyek megkötik a légköri nitrogént, szinte nélkülözhetetlenné teszik őket az egészséges táplálkozás és a komplex biokert számára.
Nem hagyhatók ki sem az étrendünkből, sem a vetésforgónkból.
A bab fajták nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani Algil-Bio oltóanyagunkkal.
Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól Polyversummal permetezni.
A bab “kukacosságát” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.
Az élettani hatásaik egyszerűen csodálatosak:
csökkentik a rossz koleszterin mértékét
vércukorszint stabilizálók
csökkentik a vérnyomást
belek védelme, rosttartalma miatt
Emellett tartalmaznak összetett szénhidrátokat, fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, és nagyon alacsony a zsír- és nátriumtartalmuk.
A bab izoflavonokban (hasonló szerkezetűek, mint az ösztrogén ezért is nevezik fitoösztrogénnek) gazdagabb, mint bármilyen más hüvelyes. Ez a nőknek számos jelentős hatással bír, hiszen csökkenti a menopauza tüneteit. Erősíti a csontokat, csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
Válasszon a ReinSaat kiváló minőségű vetőmag kínálatából!
Bab
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio bab vetőmag fajták.
A babok Amerikából származnak, ahol már 5000 éve termesztik és fogyasztják. Rendkívüli fehérjetartalma, és a gyökerein (rhizóbiumok) élő speciális baktériumok, amelyek megkötik a légköri nitrogént, szinte nélkülözhetetlenné teszik őket az egészséges táplálkozás és a komplex biokert számára.
Nem hagyhatók ki sem az étrendünkből, sem a vetésforgónkból.
A bab fajták nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani Algil-Bio oltóanyagunkkal.
Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól Polyversummal permetezni.
A bab “kukacosságát” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.
Az élettani hatásaik egyszerűen csodálatosak:
csökkentik a rossz koleszterin mértékét
vércukorszint stabilizálók
csökkentik a vérnyomást
belek védelme, rosttartalma miatt
Emellett tartalmaznak összetett szénhidrátokat, fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, és nagyon alacsony a zsír- és nátriumtartalmuk.
A bab izoflavonokban (hasonló szerkezetűek, mint az ösztrogén ezért is nevezik fitoösztrogénnek) gazdagabb, mint bármilyen más hüvelyes. Ez a nőknek számos jelentős hatással bír, hiszen csökkenti a menopauza tüneteit. Erősíti a csontokat, csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
Válasszon a ReinSaat kiváló minőségű vetőmag kínálatából!
Bab
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio bab vetőmag fajták.
A babok Amerikából származnak, ahol már 5000 éve termesztik és fogyasztják. Rendkívüli fehérjetartalma, és a gyökerein (rhizóbiumok) élő speciális baktériumok, amelyek megkötik a légköri nitrogént, szinte nélkülözhetetlenné teszik őket az egészséges táplálkozás és a komplex biokert számára.
Nem hagyhatók ki sem az étrendünkből, sem a vetésforgónkból.
A bab fajták nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani Algil-Bio oltóanyagunkkal.
Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól Polyversummal permetezni.
A bab “kukacosságát” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.
Az élettani hatásaik egyszerűen csodálatosak:
csökkentik a rossz koleszterin mértékét
vércukorszint stabilizálók
csökkentik a vérnyomást
belek védelme, rosttartalma miatt
Emellett tartalmaznak összetett szénhidrátokat, fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, és nagyon alacsony a zsír- és nátriumtartalmuk.
A bab izoflavonokban (hasonló szerkezetűek, mint az ösztrogén ezért is nevezik fitoösztrogénnek) gazdagabb, mint bármilyen más hüvelyes. Ez a nőknek számos jelentős hatással bír, hiszen csökkenti a menopauza tüneteit. Erősíti a csontokat, csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
Válasszon a ReinSaat kiváló minőségű vetőmag kínálatából!