Ázsiai saláta
Tulajdonképpen nem európai salátákról, hanem a káposztákkal rokon bordáskelek és borsmustárok tartoznak ebbe a kategóriába. Általában enyhén pikánsak, csípősek, fajtánként változó mértékben. A bennük levő mustárolaj nagyon egészséges, tisztító hatású, bioaktív anyag. A lilás színűek ugyanúgy antociánokat tartalmaznak, mint a lilakáposzták. Az ázsiai konyhák hatalmas mennyiségben használják ezeket a zöldségeket.
Ázsiai saláta
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio ázsiai saláta vetőmag fajták.
Az ázsiai saláták ugyan a káposztafélék közé tartoznak, azoknak egy valóban ázsiai őséből alakultak ki. Ezáltal jelentősen eltérnek az Európában megszokott káposztáktól. Vannak ázsiai saláta fajták amelyeknek inkább a levéllemezét másoknak inkább a levélnyelét fogyasztják. Utóbbiak inkább a bordáskeleket idézik és a hagyományos keleti konyhákban elsősorban sütik, párolják. A nyugati reformkonyhákban viszont a szárzellerhez hasonlóan nyersen eszik roppanós levélnyelüket.
Általánosságban elmondható róluk, hogy aromásak, kellemesen csípős ízűek, ennek foka azonban jelentősen eltér egymástól, a lágyabb mizunától a brutális wasabinóig. Ezek a saláta fajták az európai ízlésvilágnak inkább salátakeverékekbe illenek. Csodálatos színvariációik pedig minden salátát feldobnak. A magyarországi japán éttermek kínálatában szereplő friss ázsiai salátákat is ilyen magokból hazánkban termelik. Legfőbb kártevőik a földibolhák, ezért nyári rajzási időszakukban mindenképpen rovarháló, vagy fátyolfólia alatt érdemes próbálkozni a termesztésével. A talaj tetejére pedig szórjunk fahamut, mert az kissé távol tartja ezeket a kártevőket.
Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat!