Borsó
Borsó
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio borsó vetőmag fajták.
A borsók igazi kedvencek a kertben. Magas cukortartalmuk miatt mindenki szereti, akár a kertben, nyersen elmajszolgatni, az első tavaszi borsóleves pedig ünnep a konyhában.
A borsó a biokert részeként ugyancsak fontos növény. Nagyon korai és viszonylag rövid a tenyészideje, ezért tökéletes elővetemény például az őszi káposztafélék, vagy másodvetésű tökfélék-, uborkák számára.
Gyökereiken olyan speciális talajbaktériumok élnek, amelyek megkötik a légköri nitrogént, így a borsóknak nincs szüksége külön trágyázásra. Ez az extra nitrogén teszi lehetővé hogy a borsók óriási mennyiségű fehérjét tartalmaznak. Más zöldségféle (babokat kivéve) nem képes erre.
A borsó fajtákat kora tavasszal vetjük. Fajtától függően már február végétől kezdhetjük. Érdemes érési sort vetni, így folyamatos lehet a szedés.
A keményítőben gazdag, édes és zamatos zöldborsó egyike a legősibb kultúrnövényeknek. Ezt a hüvelyes zöldségfélét finom és tápláló magvaiért termesztik ősidők óta. A borsó mára egyike a legnépszerűbb termesztett növényeknek, úgy a mérsékelt, mint a fél-trópusi égöv alatt.
A zöldborsó 78%-ban vízből, 5,50%-ban cukorból, 5 %-ban rostokból, proteinekből, szénhidrátokból áll. Ásványi anyagok közül kalciumot, nátriumot, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, cinket, szelént, rezet és mangánt tartalmaz.
A borsó kiváló vitaminforrás is, hisz található benne A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K és J vitamin; az aminosavak közül pedig az aszparaginsav és a glutinsav, az alanin, arginin, cisztin, glicin, izoleucin, leucin, lizin, prolin, szerin, tirozin, treonin, triptofán és a valin.
Válassza a ReinSaat kiváló bio vetőmag fajtáiból!
- Bio
- zöldborsó
- buborékos borítékban küldjük
Borsó
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio borsó vetőmag fajták.
A borsók igazi kedvencek a kertben. Magas cukortartalmuk miatt mindenki szereti, akár a kertben, nyersen elmajszolgatni, az első tavaszi borsóleves pedig ünnep a konyhában.
A borsó a biokert részeként ugyancsak fontos növény. Nagyon korai és viszonylag rövid a tenyészideje, ezért tökéletes elővetemény például az őszi káposztafélék, vagy másodvetésű tökfélék-, uborkák számára.
Gyökereiken olyan speciális talajbaktériumok élnek, amelyek megkötik a légköri nitrogént, így a borsóknak nincs szüksége külön trágyázásra. Ez az extra nitrogén teszi lehetővé hogy a borsók óriási mennyiségű fehérjét tartalmaznak. Más zöldségféle (babokat kivéve) nem képes erre.
A borsó fajtákat kora tavasszal vetjük. Fajtától függően már február végétől kezdhetjük. Érdemes érési sort vetni, így folyamatos lehet a szedés.
A keményítőben gazdag, édes és zamatos zöldborsó egyike a legősibb kultúrnövényeknek. Ezt a hüvelyes zöldségfélét finom és tápláló magvaiért termesztik ősidők óta. A borsó mára egyike a legnépszerűbb termesztett növényeknek, úgy a mérsékelt, mint a fél-trópusi égöv alatt.
A zöldborsó 78%-ban vízből, 5,50%-ban cukorból, 5 %-ban rostokból, proteinekből, szénhidrátokból áll. Ásványi anyagok közül kalciumot, nátriumot, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, cinket, szelént, rezet és mangánt tartalmaz.
A borsó kiváló vitaminforrás is, hisz található benne A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K és J vitamin; az aminosavak közül pedig az aszparaginsav és a glutinsav, az alanin, arginin, cisztin, glicin, izoleucin, leucin, lizin, prolin, szerin, tirozin, treonin, triptofán és a valin.
Válassza a ReinSaat kiváló bio vetőmag fajtáiból!
Borsó
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio borsó vetőmag fajták.
A borsók igazi kedvencek a kertben. Magas cukortartalmuk miatt mindenki szereti, akár a kertben, nyersen elmajszolgatni, az első tavaszi borsóleves pedig ünnep a konyhában.
A borsó a biokert részeként ugyancsak fontos növény. Nagyon korai és viszonylag rövid a tenyészideje, ezért tökéletes elővetemény például az őszi káposztafélék, vagy másodvetésű tökfélék-, uborkák számára.
Gyökereiken olyan speciális talajbaktériumok élnek, amelyek megkötik a légköri nitrogént, így a borsóknak nincs szüksége külön trágyázásra. Ez az extra nitrogén teszi lehetővé hogy a borsók óriási mennyiségű fehérjét tartalmaznak. Más zöldségféle (babokat kivéve) nem képes erre.
A borsó fajtákat kora tavasszal vetjük. Fajtától függően már február végétől kezdhetjük. Érdemes érési sort vetni, így folyamatos lehet a szedés.
A keményítőben gazdag, édes és zamatos zöldborsó egyike a legősibb kultúrnövényeknek. Ezt a hüvelyes zöldségfélét finom és tápláló magvaiért termesztik ősidők óta. A borsó mára egyike a legnépszerűbb termesztett növényeknek, úgy a mérsékelt, mint a fél-trópusi égöv alatt.
A zöldborsó 78%-ban vízből, 5,50%-ban cukorból, 5 %-ban rostokból, proteinekből, szénhidrátokból áll. Ásványi anyagok közül kalciumot, nátriumot, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, cinket, szelént, rezet és mangánt tartalmaz.
A borsó kiváló vitaminforrás is, hisz található benne A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K és J vitamin; az aminosavak közül pedig az aszparaginsav és a glutinsav, az alanin, arginin, cisztin, glicin, izoleucin, leucin, lizin, prolin, szerin, tirozin, treonin, triptofán és a valin.
Válassza a ReinSaat kiváló bio vetőmag fajtáiból!