Cékla

Könnyen nevelhető zöldségféle, amely nem hiányozhat az egészséges táplálkozásból. Magas vas- és egyéb ásványianyag tartalma sokkal jobban hasznosul más növényekben találhatóknál. B vitaminjai közül a folsav annyira aktív, hogy a terhesség első trimeszterében megfelelő mennyiségű cékla fogyasztásával megelőzhetők a magzati idegfejlődési problémák. Speciális színanyaga pedig a Betanin, amelynek daganatellenes hatása közismert, és a gyógyászatban is alkalmazott.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve
Cékla

Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio cékla vetőmag fajták.

Az egészséges táplálkozásban az egyik kulcsfontosságú zöldség a cékla. Fantasztikus vas és egyéb ásványi anyag tartalma felülmúlhatatlan.

A nemesítés fő célja ezeknek a beltartalmi értékeknek a további javítása.

A céklát ősidők óta ismeri és használja az emberiség, ennek oka, hogy hamar felismerték a szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságait. A cékla lúgosít, kiváló antioxidáns és segíti a vörösvérsejtek képzését, méregteleníti a bélcsatornát, szabályozza az anyagcserét és még a diétába is remekül beilleszthető.

A cékla kiváló kálium-, kalcium-, vas-, szilícium- és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is. Ezen kívül tartalmaz folsavat is, ami jól hat a hormonokra.

A rengeteg kálium jót tesz a testnek, főként az izomzatnak, és akkor fejti ki legjobban a vitaminban bővelkedő szerepét, ha a levét fogyasztjuk. Éppen ezért a cékla a manapság népszerű smoothie-k gyakori alapanyaga.

Kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Különösen a májra – a test legfontosabb méregtelenítő szervére – van jó hatással. A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, melyeket a cékla antioxidáns hatóanyagai semlegesítenek.

Az ősi rómaiak a céklalevet láz és székrekedés kezelésére fogyasztották, valamint afrozidiákumnak is tulajdonították, melyet azóta tudományos úton bizonyítottak.

Sőt, azóta arra is fény derült, hogy a zöldségben található folsavnak köszönhetően a terhesség korai szakaszában számos fejlődési rendellenesség – például a nyitott gerinc – kialakulása is megelőzhető a céklával, ezért a kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása. Ráadásul segíti a sebgyógyulást, és az izomszövet épülését is.

Reméljük megtalálja nálunk a kedvenc bio vetőmag fajtáját.

    Forono cékla bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • cékla
    Hosszúkás, lila cékla friss fogyasztásra és tárolásra is.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 390 Ft
    Rote Kugel 2 cékla bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • cékla
    Gömbölyű cékla, friss fogyasztásra bébicéklának is.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 390 Ft
    Tondo di Chioggia cékla bio vetőmag
    • Biodinamikus
    • cékla
    Különleges, csíkos cékla.
    • buborékos borítékban küldjük
    1 390 Ft
    Cékla

    Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio cékla vetőmag fajták.

    Az egészséges táplálkozásban az egyik kulcsfontosságú zöldség a cékla. Fantasztikus vas és egyéb ásványi anyag tartalma felülmúlhatatlan.

    A nemesítés fő célja ezeknek a beltartalmi értékeknek a további javítása.

    A céklát ősidők óta ismeri és használja az emberiség, ennek oka, hogy hamar felismerték a szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságait. A cékla lúgosít, kiváló antioxidáns és segíti a vörösvérsejtek képzését, méregteleníti a bélcsatornát, szabályozza az anyagcserét és még a diétába is remekül beilleszthető.

    A cékla kiváló kálium-, kalcium-, vas-, szilícium- és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is. Ezen kívül tartalmaz folsavat is, ami jól hat a hormonokra.

    A rengeteg kálium jót tesz a testnek, főként az izomzatnak, és akkor fejti ki legjobban a vitaminban bővelkedő szerepét, ha a levét fogyasztjuk. Éppen ezért a cékla a manapság népszerű smoothie-k gyakori alapanyaga.

    Kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Különösen a májra – a test legfontosabb méregtelenítő szervére – van jó hatással. A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, melyeket a cékla antioxidáns hatóanyagai semlegesítenek.

    Az ősi rómaiak a céklalevet láz és székrekedés kezelésére fogyasztották, valamint afrozidiákumnak is tulajdonították, melyet azóta tudományos úton bizonyítottak.

    Sőt, azóta arra is fény derült, hogy a zöldségben található folsavnak köszönhetően a terhesség korai szakaszában számos fejlődési rendellenesség – például a nyitott gerinc – kialakulása is megelőzhető a céklával, ezért a kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása. Ráadásul segíti a sebgyógyulást, és az izomszövet épülését is.

    Reméljük megtalálja nálunk a kedvenc bio vetőmag fajtáját.

    Cékla

    Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio cékla vetőmag fajták.

    Az egészséges táplálkozásban az egyik kulcsfontosságú zöldség a cékla. Fantasztikus vas és egyéb ásványi anyag tartalma felülmúlhatatlan.

    A nemesítés fő célja ezeknek a beltartalmi értékeknek a további javítása.

    A céklát ősidők óta ismeri és használja az emberiség, ennek oka, hogy hamar felismerték a szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságait. A cékla lúgosít, kiváló antioxidáns és segíti a vörösvérsejtek képzését, méregteleníti a bélcsatornát, szabályozza az anyagcserét és még a diétába is remekül beilleszthető.

    A cékla kiváló kálium-, kalcium-, vas-, szilícium- és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is. Ezen kívül tartalmaz folsavat is, ami jól hat a hormonokra.

    A rengeteg kálium jót tesz a testnek, főként az izomzatnak, és akkor fejti ki legjobban a vitaminban bővelkedő szerepét, ha a levét fogyasztjuk. Éppen ezért a cékla a manapság népszerű smoothie-k gyakori alapanyaga.

    Kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Különösen a májra – a test legfontosabb méregtelenítő szervére – van jó hatással. A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, melyeket a cékla antioxidáns hatóanyagai semlegesítenek.

    Az ősi rómaiak a céklalevet láz és székrekedés kezelésére fogyasztották, valamint afrozidiákumnak is tulajdonították, melyet azóta tudományos úton bizonyítottak.

    Sőt, azóta arra is fény derült, hogy a zöldségben található folsavnak köszönhetően a terhesség korai szakaszában számos fejlődési rendellenesség – például a nyitott gerinc – kialakulása is megelőzhető a céklával, ezért a kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása. Ráadásul segíti a sebgyógyulást, és az izomszövet épülését is.

    Reméljük megtalálja nálunk a kedvenc bio vetőmag fajtáját.