Földicseresznye
A földicseresznyék az egyik legnagyobb hőösszegigényű zöldségféléink. Ültessük kertünk legforróbb helyére! A sárga és főként a fehér változatok nagyon finom édesek és valóban gyümölcsként fogyaszthatók. A zöld és lila változatok pedig a chili szószok kiegészítő alapanyagai. A klasszikus közép-amerikai chili készítmények textúráját és gyümölcsös ízét ezek adják, anélkül, hogy édessé tennék az ételt. Igényei és termesztése is hasonlít párjára, a chili paprikára.
Földicseresznye
Földicseresznye (Tomatillo) bio vetőmag fajták. Egzotikus dél amerikai zöldség.
Szoros rokonságban állnak a paradicsommal, paprikával és burgonyával. Nagyon finom édes gyümölcse van, amelyből a világ sok konyhájában készítenek különleges csemegéket.
A földicseresznye (Tomatillo) fény- és hőigénye igen magas, de a klímaváltozás miatt Magyarországon már biztonságosan lehet szabad földön is termeszteni őket.
Ha palántákat szeretnénk nevelni belőlük, akkor tegyük a kis növényeket a legmelegebb, legfényesebb sarokba!
Betegségeik is azonosak rokonaikkal, így növényvédelmük is hasonlít azokra.
Hazánkban alig ismerik ezeket a zöldségeket, pedig Amerikában számtalan fajtáját termesztik. Bio vetőmag kínálatunkban megpróbáljuk az itt termeszthető összes fajtát tartani.
Zölden, vagy éretten is leszedhetjük a földicseresznye bogyóját, ami a csészeköpenyükben több hónapig tárolható. Ehetjük zölden vagy érett állapotban, főzve vagy párolva, zöldségnek vagy lekvárként. Salátákhoz is keverhetjük, de fogyaszthatjuk grillezve is. A mexikói salsa fő alapanyaga a paradicsom, a chili, a vöröshagyma és a fokhagyma mellett.
A Tomatillo nagyon egészséges zöldség, melynek beltartalmi értéke közelíti a paradicsom és paprika értékeit.
- Bio
- földicseresznye
- buborékos borítékban küldjük
Földicseresznye
Földicseresznye (Tomatillo) bio vetőmag fajták. Egzotikus dél amerikai zöldség.
Szoros rokonságban állnak a paradicsommal, paprikával és burgonyával. Nagyon finom édes gyümölcse van, amelyből a világ sok konyhájában készítenek különleges csemegéket.
A földicseresznye (Tomatillo) fény- és hőigénye igen magas, de a klímaváltozás miatt Magyarországon már biztonságosan lehet szabad földön is termeszteni őket.
Ha palántákat szeretnénk nevelni belőlük, akkor tegyük a kis növényeket a legmelegebb, legfényesebb sarokba!
Betegségeik is azonosak rokonaikkal, így növényvédelmük is hasonlít azokra.
Hazánkban alig ismerik ezeket a zöldségeket, pedig Amerikában számtalan fajtáját termesztik. Bio vetőmag kínálatunkban megpróbáljuk az itt termeszthető összes fajtát tartani.
Zölden, vagy éretten is leszedhetjük a földicseresznye bogyóját, ami a csészeköpenyükben több hónapig tárolható. Ehetjük zölden vagy érett állapotban, főzve vagy párolva, zöldségnek vagy lekvárként. Salátákhoz is keverhetjük, de fogyaszthatjuk grillezve is. A mexikói salsa fő alapanyaga a paradicsom, a chili, a vöröshagyma és a fokhagyma mellett.
A Tomatillo nagyon egészséges zöldség, melynek beltartalmi értéke közelíti a paradicsom és paprika értékeit.
Földicseresznye
Földicseresznye (Tomatillo) bio vetőmag fajták. Egzotikus dél amerikai zöldség.
Szoros rokonságban állnak a paradicsommal, paprikával és burgonyával. Nagyon finom édes gyümölcse van, amelyből a világ sok konyhájában készítenek különleges csemegéket.
A földicseresznye (Tomatillo) fény- és hőigénye igen magas, de a klímaváltozás miatt Magyarországon már biztonságosan lehet szabad földön is termeszteni őket.
Ha palántákat szeretnénk nevelni belőlük, akkor tegyük a kis növényeket a legmelegebb, legfényesebb sarokba!
Betegségeik is azonosak rokonaikkal, így növényvédelmük is hasonlít azokra.
Hazánkban alig ismerik ezeket a zöldségeket, pedig Amerikában számtalan fajtáját termesztik. Bio vetőmag kínálatunkban megpróbáljuk az itt termeszthető összes fajtát tartani.
Zölden, vagy éretten is leszedhetjük a földicseresznye bogyóját, ami a csészeköpenyükben több hónapig tárolható. Ehetjük zölden vagy érett állapotban, főzve vagy párolva, zöldségnek vagy lekvárként. Salátákhoz is keverhetjük, de fogyaszthatjuk grillezve is. A mexikói salsa fő alapanyaga a paradicsom, a chili, a vöröshagyma és a fokhagyma mellett.
A Tomatillo nagyon egészséges zöldség, melynek beltartalmi értéke közelíti a paradicsom és paprika értékeit.