Karalábé

Káposztafélékhez tartozó népszerű zöldségek, melyeknek megvastagodott szárát fogyasztjuk. Nagyon egészséges, a keringésre és vízháztartásra gyakorolt hatása, és rosttartalma miatt. Egyes fajtái hidegtűrők, ezek közül a rövid tenyészidejűeket hajtatják, azaz fóliában korán termesztik. Vannak fehér és lila héjú változatok, melyek ízben és állagban nem nagyon különböznek. Termesztésük nagyon könnyű, akár helybe vetéssel is történhet. Kiemelkedik közülük a gigant típus, amely tavasztól késő őszig képes egyenletesen növekedni anélkül, hogy fásodna.

Mind a(z) 5 találat megjelenítve
Karalábé

Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio karalábé vetőmag fajták.

A káposztafélék családjába tartozó növény termése valójában a szárgumója, amely a főszár megvastagodásával képződik. Észak-európai eredetű növény. Őse az ún. „vadkáposzta”. Elsőként Plinius említi a „torzsájában megvastagodott” káposztafélét. Valószínű, hogy ez a karalábé volt. A XVI. század végétől már széles körben termesztették és fogyasztották Nyugat-Európában és a Földközi-tenger vidékén.

A fajtáit kertünkben elő- és utóterményként termeszthetjük. Vetés vagy kiültetés előtt a talajt töltsük fel komposzttal, érett istállótrágyával. A melegebb országrészekben egyes karalábé fajták magról és palántáról egyaránt sikeresen nevelhető. Biokertekbe nagyon ajánljuk, mivel megvastagodott szárgumójában a rovarok igazából nem tudnak semmilyen kárt tenni. Június végén még vethetünk közepes tenyészidejű fajtákat késő őszi és téli fogyasztásra, mindeközben már szedhetjük a középkorai fajtákat. A rövid tenyészidejű fajtákat palántázhatjuk kora ősszel is! Sőt, még később is vethetjük, ha jövőre szeretnénk hamar karalábéhoz jutni! Miután a karalábé kelés után nem túl érzékeny a viszonylag alacsony hőmérsékletre, tél alá is vethető.

A növényi rostban gazdag karalábé serkenti, karban tartja emésztésünket. Remek táplálék energia- és sószegény étkezés kiegészítéséhez. Fogyasztása légúti- valamint a bőrbetegségek esetén kifejezetten javasolt. Antibakteriális hatású. Ásványi anyagai közül legjelentősebb a kálium. Említésre méltó még  a karalábé magnézium-, jód-, kén-, szelén-, mész- és foszfortartalma is. Levelében igen sok vas és karotinoid található.A  táplálkozástani értékéhez vitaminjai (A, B1, B2, B6 és C) is hozzájárulnak. A B-vitaminok közül kiemelendő még folsav- és pantoténsav tartalma.

Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat.

Azur Star karalábé bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • karalábé
Korai, lila karalábé.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Blaro bio karalábé
  • Biodinamikus
  • karalábé
Zsenge, lila karalábé.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Lanro bio karalábé
  • Biodinamikus
  • karalábé
Zsenge, gyorsan fejlődő, fehér karalábé.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Noriko karalábé bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • karalábé
Korai fehér karalábé.
  • buborékos borítékban küldjük
1 390 Ft
Superschmelz karalábé bio vetőmag
  • Biodinamikus
  • karalábé
Óriási nem fásodó karalábé.
  • buborékos borítékban küldjük
1 490 Ft
Karalábé

Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio karalábé vetőmag fajták.

A káposztafélék családjába tartozó növény termése valójában a szárgumója, amely a főszár megvastagodásával képződik. Észak-európai eredetű növény. Őse az ún. „vadkáposzta”. Elsőként Plinius említi a „torzsájában megvastagodott” káposztafélét. Valószínű, hogy ez a karalábé volt. A XVI. század végétől már széles körben termesztették és fogyasztották Nyugat-Európában és a Földközi-tenger vidékén.

A fajtáit kertünkben elő- és utóterményként termeszthetjük. Vetés vagy kiültetés előtt a talajt töltsük fel komposzttal, érett istállótrágyával. A melegebb országrészekben egyes karalábé fajták magról és palántáról egyaránt sikeresen nevelhető. Biokertekbe nagyon ajánljuk, mivel megvastagodott szárgumójában a rovarok igazából nem tudnak semmilyen kárt tenni. Június végén még vethetünk közepes tenyészidejű fajtákat késő őszi és téli fogyasztásra, mindeközben már szedhetjük a középkorai fajtákat. A rövid tenyészidejű fajtákat palántázhatjuk kora ősszel is! Sőt, még később is vethetjük, ha jövőre szeretnénk hamar karalábéhoz jutni! Miután a karalábé kelés után nem túl érzékeny a viszonylag alacsony hőmérsékletre, tél alá is vethető.

A növényi rostban gazdag karalábé serkenti, karban tartja emésztésünket. Remek táplálék energia- és sószegény étkezés kiegészítéséhez. Fogyasztása légúti- valamint a bőrbetegségek esetén kifejezetten javasolt. Antibakteriális hatású. Ásványi anyagai közül legjelentősebb a kálium. Említésre méltó még  a karalábé magnézium-, jód-, kén-, szelén-, mész- és foszfortartalma is. Levelében igen sok vas és karotinoid található.A  táplálkozástani értékéhez vitaminjai (A, B1, B2, B6 és C) is hozzájárulnak. A B-vitaminok közül kiemelendő még folsav- és pantoténsav tartalma.

Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat.

Karalábé

Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio karalábé vetőmag fajták.

A káposztafélék családjába tartozó növény termése valójában a szárgumója, amely a főszár megvastagodásával képződik. Észak-európai eredetű növény. Őse az ún. „vadkáposzta”. Elsőként Plinius említi a „torzsájában megvastagodott” káposztafélét. Valószínű, hogy ez a karalábé volt. A XVI. század végétől már széles körben termesztették és fogyasztották Nyugat-Európában és a Földközi-tenger vidékén.

A fajtáit kertünkben elő- és utóterményként termeszthetjük. Vetés vagy kiültetés előtt a talajt töltsük fel komposzttal, érett istállótrágyával. A melegebb országrészekben egyes karalábé fajták magról és palántáról egyaránt sikeresen nevelhető. Biokertekbe nagyon ajánljuk, mivel megvastagodott szárgumójában a rovarok igazából nem tudnak semmilyen kárt tenni. Június végén még vethetünk közepes tenyészidejű fajtákat késő őszi és téli fogyasztásra, mindeközben már szedhetjük a középkorai fajtákat. A rövid tenyészidejű fajtákat palántázhatjuk kora ősszel is! Sőt, még később is vethetjük, ha jövőre szeretnénk hamar karalábéhoz jutni! Miután a karalábé kelés után nem túl érzékeny a viszonylag alacsony hőmérsékletre, tél alá is vethető.

A növényi rostban gazdag karalábé serkenti, karban tartja emésztésünket. Remek táplálék energia- és sószegény étkezés kiegészítéséhez. Fogyasztása légúti- valamint a bőrbetegségek esetén kifejezetten javasolt. Antibakteriális hatású. Ásványi anyagai közül legjelentősebb a kálium. Említésre méltó még  a karalábé magnézium-, jód-, kén-, szelén-, mész- és foszfortartalma is. Levelében igen sok vas és karotinoid található.A  táplálkozástani értékéhez vitaminjai (A, B1, B2, B6 és C) is hozzájárulnak. A B-vitaminok közül kiemelendő még folsav- és pantoténsav tartalma.

Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat.